Vrouwen grijpen de macht in het laatste seizoen van 'Game Of Thrones'.
Volledig scherm
Vrouwen grijpen de macht in het laatste seizoen van 'Game Of Thrones'. © HBO

INTERVIEW. Vrouwen grijpen vanavond de macht in laatste seizoen 'Game Of Thrones': “Wij weigeren de sidekicks te zijn”

TVVanavond gaat het allerlaatste seizoen van de populaire HBO-serie ‘Game Of Thrones’ van start. Het is de conclusie van een reeks die een decennium lang wereldwijd over de tongen ging, en de komende finale wordt nu al beschreven als ‘een groot event in de tv-geschiedenis’. Opvallend aan de finalereeks is dat niet alleen de mannelijke helden, maar vooral de vrouwen onverbiddelijk meedingen naar de troon. Wij spraken met de actrices van ‘Game of Thrones’ in Londen. 

7 reacties

  • Johan Carlens

    5 jaar geleden
    @peter. Djeezes man.
  • P P

    5 jaar geleden
    welke zender? In belgie?
  • David Van de Steene

    5 jaar geleden
    @anthony klopt maar gedeeltelijk want Melisandre sprak deze woorden ook uit toen Jon Snow haar afwees en net toen ze de kamer verliet sprak ze deze woorden, wat bij Jon de blik ontlokte dat ze meer was dan maar een priesteres en dat ze echt alles wist. Dat was in de aflevering toen Stannis zijn voorstel had gedaan om de naam Stark aan te nemen. Al is de oorsprong van de uitspraak natuurlijk van Ygritte.
  • Steph Maes

    5 jaar geleden
    @Anthony Poupart Melisandre zegt ook eens "you know nothing, jon snow", waarmee ze juist verwijst naar Ygritte. Maar ik snap je, "the night is dark and full of terror" had hier meer gepast.
  • Kim Van den Meerssche

    5 jaar geleden
    @Anthony, mellisandre is de enige persoon na ygritte dat deze zin heeft gebruikt. Wat doelde dat zij meer weet van Jon dan hij zelf