Direct naar artikelinhoud

Jeroen Simaeys: ‘Toch wrange nasmaak’

“Dit is een opsteker. Club moest vandaag absoluut winnen. Op welke manier dat het gebeurde, was van geen belang. Onze eerste helft was uiteindelijk heel sterk, de 3-0-voorsprong niet eens overdreven. De tegentreffer van El Ghanassy zorgde voor een tikje en dat was duidelijk ook het geval toen de elfmeter van Hoefkens op de paal strandde. In plaats van de comfortabele 4-1-voorsprong stond het drie minuten later na de vrijschop van Thijs 3-2. Opnieuw sloop er onzekerheid in de rangen. Het is gelukkig goed afgelopen, maar anderzijds is een wrange nasmaak ook niet ver af. Het is zonde dat we weer moeten bibberen na een eerste halfuur waarin we Gent simpel opzij zetten.”

Bernd Thijs na elleboogstoot Vadis: ‘Scheids beneden alle peil’

In de slotfase van de match kwam Thijs nog hardhandig in aanmerking met Vadis Odjidja “Hij gaf me een elleboogstoot”, zei Thijs achteraf. Scheidsrechter Delacour reageerde niet en dat vonden ze bij Gent vreemd. “Want de vierde official riep dat het rood was voor Vadis”, aldus medeverdediger Wils. “Maar Delacour deed alsof er niets aan de hand was. Club mocht vandaag niet verliezen”, concludeerde Wils dan maar. Ook Thijs was niet te spreken over de wedstrijdleiding. “De scheidsrechter was beneden alle peil. Je moet de fout niet altijd elders zoeken, maar er zijn vandaag dingen gebeurd die echt niet door de beugel konden.”

El Ghanassy: ‘Ref liet zich beïnvloeden door publiek’

El Ghanassy was gisteren niet te spreken over de scheidsrechter. “Ik zeg niet dat het een slechte ref was, maar hij liet zich beïnvloeden door het publiek”, vond de kersverse Rode Duivel. “De coach had ons hiervoor gewaarschuwd. Zo was het moeilijk om te winnen. De scheidsrechter was niet op niveau. In zulke matchen moeten ze een bekende topper zetten. De scheidsrechter van vandaag kende ik zelfs niet.”

Coosemans: ‘Het dringt nog niet tot me door’

Gentenaar en Bruggekeeper Colin Coosemans heeft de strijd tegen zijn buren uit het Ottenstadion gewonnen. De Brugse debutant balde in de eerste minuut van de blessuretijd veelbetekenend de vuisten richting de thuisaanhang toen hij een venijnige vrijschop van Azofeifa in de armen klemde.

“Op dat ogenblik dacht ik écht dat de buit binnen was’’, lachte Coosemans. “Deze ontlading moest ik kwijt. Ik schrok niet weinig toen bleek dat er nog minstens twee volle minuten moesten gespeeld worden. ‘Het zal toch niet waar zijn?’, flitste er seconde per seconde door mijn hoofd. ‘Dat mag hier niet meer mislopen.’ Duizend kilo viel er van me af toen de scheidsrechter eindelijk affloot. Ik sprong als een gek in de armen van Donk. De buit was binnen. Mijn groot debuut voor Club Brugge had ik met een zege afgesloten. 3 oktober 2010 is een datum die me voor de rest van mijn leven zal bijblijven.’’