Direct naar artikelinhoud

Xavi vol lof over België

Xavi Hernandez is er niet meer bij, de voormalige topper van FC Barcelona deed alvast zijn zegje over de partij tegen onze Rode Duivels. De speler van het Qatarese Al Sadd heeft een hoge pet op van ons en verwacht een 'grootse partij'.

In 2009 stond Xavi nog aan de aftrap in een ruime 5-0-zege van Spanje tegen ons land, maar tegenwoordig liggen de kaarten anders. Dat beseft de kleine middenvelder maar al te goed.

"In het verleden zouden wij voor een wedstrijd tegen België altijd topfavoriet geweest zijn, maar in de huidige omstandigheden verwacht ik een gelijkopgaande partij. België heeft een fantastische generatie, met spelers die nu ook individueel het verschil kunnen maken. Ik denk dan aan Hazard, De Bruyne en Witsel. Maar ook spelers zoals Kompany en Courtois zijn van grote klasse. Ook al is die laatste er nu niet bij."

Spanje staat garant voor entertainend voetbal en tegenwoordig noemt zelfs Zinédine Zidane de Rode Duivels 'een van de best voetballende ploegen ter wereld'. Geen wonder dus dat Xavi verwacht dat de voetballiefhebbers morgen aan hun trekken zullen komen. "Het is misschien maar een vriendschappelijke partij, maar beide ploegen zullen zeker het spektakel verzorgen. Ik denk dat zowel België als Spanje écht voetbal zullen willen spelen, en dat zal het publiek alleen maar ten goede komen."

Ook over de toppositie van onze Rode Duivels deed Xavi graag zijn zegje. "Dat België op één staat op de FIFA-ranking? Tja, dan heb je gewoon de meeste punten gehaald en is die plaats verdiend. Op het WK speelden jullie heel sterk, tot jullie jammer genoeg Argentinië tegenkwamen. Nadien toonden jullie veel klasse in de EK-voorrondes. Al die prestaties tonen gewoon dat België een grote ploeg heeft."