Eden Hazard voor het eerst Speler van de Maand in Engeland: “Volgende maand weer!”

Onze landgenoot Eden Hazard is door de Premier League uitgeroepen tot beste speler van de maand oktober. De Rode Duivel scoorde vorige maand drie keer voor zijn club Chelsea en gaf één assist. Eerder had hij ook al de prijs van de fans gewonnen als Beste Speler van de Maand. Voor Hazard, in het verleden ook al Speler van het Jaar in Engeland, is het nog maar de eerste keer dat hem deze eer te beurt valt.

wic

De aanvoerder van de Rode Duivels kreeg de voorkeur op zes anderen, bij wie ploegmaats Diego Costa en N'Golo Kante. Op de Twitterpagina van de Premier League reageerde Hazard al kort op zijn verkiezing. “Hallo iedereen. Bedankt om op mij te stemmen. Ik zie jullie volgende maand voor dezelfde prijs’, knipoogde hij. "Dit is mooi maar wat echt telt, is de titel pakken. Zonder mijn ploegmaats ben ik niets. We hebben het vorige maand goed gedaan en hopelijk kunnen we die lijn doortrekken." Hazard is nog maar de vierde Belg ooit die de maandelijkse verkiezing wint. Hij treedt in de voetsporen van Marouane Fellaini (november 2012), Jan Vertonghen (maart 2013) en Christian Benteke (april 2015).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fit voor match tegen Middlesbrough

En er is nog goed nieuws over Eden Hazard, want ondanks de trap op de kuit die hij moest incasseren in de interland tegen Estland, is hij toch speelklaar voor de match tegen Middlesbrough van zondag. "Al mijn spelers zijn fit", vertelde Chelsea-coach Antonio Conte vrijdagmiddag. De Italiaan, die zelf verkozen werd tot Trainer van de Maand, loofde Hazard met zijn prijs. "Ik ben blij voor Eden dat hij uitgeroepen is tot Speler van de Maand. Hij speelt fantastisch en werkt heel goed op training. Hij is een grootse speler." De Rode Duivel vergelijken met andere groten uit het wereldvoetbal, wilde hij echter niet.

Sinds Chelsea-trainer Antonio Conte zijn 3-4-3 invoerde, scheren Hazard en The Blues hoge toppen. De kleine Belg won met zijn club alle vier de matchen die hij speelde, scoorde drie keer en deelde één assist uit. In het nieuwe systeem heeft Hazard zichzelf heruitgevonden in een nieuwe rol. Lees hier meer daarover.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer