© Shutterstock

Airbnb wordt een reisbureau

Airbnb verhuurt voortaan niet alleen kamers in huizen of woonsten, maar ook ervaringen. Naast een kamer in Fuerteventura, boek je dus voortaan ook een middag surfen. Of wie een romantisch appartement in Parijs zoekt, kan er meteen ook een avondje jazz bij boeken. Airbnb begint steeds meer op een echt reisbureau te lijken.

elvh

Bier proeven, een surfinitiatie, een rit met een oldtimer, een avondje langs jazzclubs, een marktbezoek met een kok, voortaan kan het via Airbnb allemaal. Met 'experiences' mikt Airbnb op de reiziger die op zoek is naar contact met locals en die zich helemaal wil onderdompelen in het leven in een stad of op een plek.

"Reizen gaat niet over waar je gaat, maar wie je wordt"

‘Reizen is gemakkelijk geworden, maar het is niet magisch meer’, zei Brian Chesky, CEO van Airbnb op Airbnb Open, een driedaags festival van het bedrijf in Los Angeles. ‘Als je reist, ben je vaak een outsider. Je bent eenzaam. Als je een interessante trip wil maken, kost dat heel veel voorbereiding, waar je vaak meer mee bezig bent dan met reizen zelf.’ Met 'Experiences' wil Airbnb niet alleen kamers verhuren maar er meteen ook een heel unieke ervaring aan koppelen. 'Bij Airbnb zit de magie altijd in mensen. Als je een passie hebt, een interesse, een hobby, dan kan je je gemeenschap delen met anderen in de wereld. Reizen gaat niet over waar je gaat, maar over wie je wordt."

Via de app van Airbnb kies je eerst een locatie en op basis van de plek doet Airbnb meteen een paar suggesties voor als je een paar uur vrij hebt. Je kan ook eerst zoeken op een ervaring en daar dan later een locatie aan koppelen. Airbnb wil later ook nog vliegtickets gaan verkopen en andere diensten, maar dat is nog even toekomstmuziek. Toch lijkt het erop dat het populaire verhuurplatform steeds meer evolueert naar een echt reisbureau.

De 'experiences' beginnen in twaalf steden en worden volgend jaar uitgebreid naar vijftig, waaronder zeker al Amsterdam, Barcelona en Parijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer