Direct naar artikelinhoud

Goffin ambitieus voor European Open: 'Ik ga voor de titel'

De European Open pakte uit met een stunt door Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) een balletje te laten slaan met Steve Darcis, Joris De Loore en David Goffin. De eerste twee waren blij met hun wildcard op het toernooi, de laatste mikt wat hoger.

"Het was een korte nacht", moest Steve Darcis in het MAS toegeven. "We hebben wat gefeest met de supporters na onze zege in de Davis Cup op Brazilië, maar al bij al is het rustig gebleven. We hebben allemaal nogal wat verplichtingen in de komende dagen en weken."

Voor David Goffin is dat een wedstrijd als tweede reekshoofd, tegen Jan-Lennard Struff of Tommy Robredo op het ATP-toernooi van Metz. De 25-jarige Luikenaar begint aan zeven evenementen op zeven weken tijd, met als doel zijn spontaan tennis en het wedstrijdritme terug te vinden. De European Open - Goffin speelt in de Lotto Arena zijn eerste wedstrijd op donderdagavond 20 oktober - staat echter met stip in zijn agenda.

"Ik ga trachten mijn beste tennis te spelen op het eind van het seizoen", zei Goffin. "Ik voelde in Oostende al dat ik op het juiste spoor zit. Hopelijk kan ik daarvan profiteren, zeker in Antwerpen. Ik ben trots dat ik ambassadeur en een van de vedetten van dat toernooi ben. Het is toch een stad met een tennisverleden. Hopelijk kan dit toernooi het jaren volhouden."

Het is altijd aangenaam als je voor eigen volk kunt aantreden op het hoogste niveau. "Ik ben superblij met mijn wildcard", zei Darcis dan ook, die bezig is aan een uitstekende comeback en net voor de European Open een van de blikvangers zal zijn op de Ethias Trophy in Bergen.

Met de laagst gerangschikte deelnemers toch nog altijd in de top zeventig van de wereld is dit een ideale biotoop om iemand als Joris De Loore zijn eerste stappen bij de grote jongens te laten zetten. "Het gaat een superervaring worden", zei de Davis Cup-uitblinker. "Ik heb zaterdag pas gehoord dat ik de wildcard ging krijgen. Mijn eerste ATP-tornooi... Het gaat echt wel snel de laatste tijd: eerst de Davis Cup en nu de European Open. Ik ga mij 200 procent geven."

Reekshoofd Goffin mag in Antwerpen wel iets hoger mikken. "Ik hoop dat het publiek present is", zei de nummer veertien van de wereld, die vooral uit Franse hoek (Gasquet, Paire, Simon, Mahut) concurrentie mag verwachten, "Ik ga trachten om zo ver mogelijk te geraken. Waarom zou ik niet proberen de titel te winnen?"