© Photo News

Bewakingsfirma zwaar gebuisd in nieuw rapport over daklozenopvang

Beveiligings- en bewakingsfirma G4S heeft een erg lage score gehaald (33 procent) in het juryrapport van een projectoproep voor daklozenzorg in Antwerpen. Dat schrijft De Morgen, die het rapport kon inkijken, en de informatie wordt bevestigd door het Antwerpse OCMW. De score is opvallend, aangezien G4S samen met de hotelgroep Corsendonk onlangs wel een ander project voor daklozenzorg binnenhaalde. PVDA vindt dat die eerste beslissing nu moet heroverwogen worden, maar voor het OCMW is er geen probleem.

Dat G4S het inloopcentrum voor daklozen De Vaart zal mogen uitbaten, zorgt al enkele maanden voor protest bij verschillende Antwerpse oppositiepartijen en middenveldorganisaties. Zij hebben het over het “vermarkten van het sociaal werk”. Het Antwerpse OCMW verdedigt het beleid door te stellen dat het er enkel om gaat dat de best geschikte partner wordt gevonden voor elk project. G4S kreeg het beste juryrapport voor de uitbating van De Vaart, maar schiet nu tekort bij het dingen naar de uitbating van daklozenopvang Kadans Wonen.

“De doelgroep van dit project is helemaal anders en daar heeft men blijkbaar te weinig rekening mee gehouden”, reageert OCMW-voorzitter Fons Duchateau (N-VA) via zijn woordvoerder. “Bij De Vaart is zelfredzaamheid een van de belangrijkste pijlers, terwijl het bij Kadans om een kleine, specifieke doelgroep gaat: we hebben het over de allerzwaksten, vaak met een psychische en/of verslavingsproblematiek. Eigenlijk is dit net het bewijs dat onze formule van open projectoproepen werkt, want de jury - die grotendeels uit dezelfde mensen bestaat als vorige keer - beoordeelt duidelijk ieder dossier individueel en objectief op zijn merites. We gaan onze kar dus zeker niet keren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER