AFP
Volledig scherm
© AFP

Eerste grote Belgische zege is een feit: Philippe Gilbert wint met Parijs-Roubaix zijn vierde monument

Parijs-RoubaixDe Ronde van Lombardije, Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Vlaanderen en nu ook Parijs-Roubaix. Philippe Gilbert heeft zijn vierde wielermonument beet. De 36-jarige Waal van Deceuninck-Quick.Step vloerde de Duitser Nils Politt op de velodroom van Roubaix.

59 reacties

  • lieve rigo

    5 jaar geleden
    Dikke proficiat Philippe!!!
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Lampaert en Gilbert waren duidelijk de sterksten in de finale. Jammer voor Van Aert dat Jumbo liever Wijnants zijn kans gunt dan hem te laten werken voor de kopman. (ze hadden tenslotte toch Teunissen in de kopgroep) Ook Van Marcke was top maar had pech op de verkeerde moment.
  • Gaston Foubert

    5 jaar geleden
    Gilbert wint van een ervaren pistier Hugo? Die jongen heeft ploegenachtervolging gedaan, geen sprint. Bovendien rijden ze geen 260 kilometer op de piste. Hij had voordien al eens de rol gelost maar is op karakter teruggekomen en gaan aanvallen, want normaal geen kans tegen Sagan.
  • Paul Koopmans

    5 jaar geleden
    Niet verschieten dat Nils Politt volgend jaar bij ... rijdt. Of anders is de overschrijving al onderweg.Viel iets te veel op dat hij zijn remmen dichtkneep.
  • Wouter Van de Walle

    5 jaar geleden
    Normaal zal Milaan-Sanremo nooit lukken, dat is een koers voor echt snelle benen en hij is snel maar op zijn 37ste niet meer zo snel als de echte sprinttoppers. Niet tegenstaande is dit vandaag een FANTASTISCH sterke prestatie en blij dat we als Belg eindelijk kunnen juichen. Merci Gilbert