Ook Brussels Airlines getroffen door staking bij Spaanse luchtvaart

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Spaanse luchtvaartbonden kondigen voor volgende week acties aan. Ook Brussels Airlines wordt daardoor getroffen: acht vluchten kunnen maandag niet plaatsvinden. "De passagiers worden op de hoogte gebracht en voor het grootste deel is een oplossing gevonden", zegt de maatschappij zondag. De Spaanse vakbonden USO en UGT hebben vorige week 60.000 man grondpersoneel in de luchthavens opgeroepen om het werk neer te leggen op 21 en 24 april. Ook bij de pilotenvakbond Sepla werden acties aangekondigd, meer bepaald bij luchtvaartmaatschappij Nostrum. Naar schatting 10.000 passagiers zouden daardoor getroffen worden. De acties staan gepland op 15, 16, 17, 22, 23 en 24 april.

Brussels Airlines werkt samen met Nostrum en ondervindt gevolgen van de acties. "Er zijn dagelijks ongeveer een twaalftal vluchten met Nostrum, afhankelijk van dag tot dag", zegt woordvoerster Kim Daenen van Brussels Airlines. Voor maandag gaat het om acht vluchten die niet doorgaan. Volgens Brussels Airlines worden de passagiers op de hoogte gebracht en is voor een meerderheid van hen een oplossing gevonden.

Wat betreft de vluchten van de komende dagen zoekt de luchtvaartmaatschappij nog naar oplossingen. "De klanten worden op de hoogte gehouden."

bron: Belga