Direct naar artikelinhoud

Jonathan Borlée loopt op meeting in Luik

ATLETIEK - Jonathan Borlée, die zaterdag op de KBC Nacht in Heusden de EK-limiet op de 400m wil lopen, schreef zich op de valreep nog in voor de meeting van Luik, vanavond in Naimette. Hij loopt weliswaar de 300m. Bedoeling is dat hij er verder competitieritme opdoet. Andere blikvangers vanavond zijn de 100m horden bij de vrouwen - met Eline Berings versus Belgisch recordhoudster Anne Zagré -, meerkampster Nafi Thiam en Thomas Van der Plaetsen, goed voor brons op het WK indoor.

Dries Heyrman verkast naar Asse-Lennik

VOLLEYBAL - Asse-Lennik heeft zich versterkt met Dries Heyrman. De 23-jarige middenman lag nog onder contract bij Antwerpen, maar de vicekampioen had nog weinig vertrouwen in hem na een seizoen vol blessureleed. Asse-Lennik roerde zich al serieus op de transfermarkt en trok eerder al Seppe Baetens aan. Heyrman geldt als een grote belofte en maakte vorige zomer deel uit van de nationale volleybalselectie die furore maakte in de Euro League. Antwerpen zag eerder ook Thomas Koelewijn vertrekken.

Ilse Heylen staat voor comeback in Chili

JUDO - Na een zware schouderoperatie en een revalidatie van zes maanden maakt de 37-jarige Ilse Heylen haar comeback op de World Cup judo in de Chileense hoofdstad Santiago, die op 26 en 27 juli wordt georganiseerd. Ilse Heylen mikt nog steeds op de Olympische Spelen van Rio in 2016. Eerste tussenstop: het WK, dat op 25 augustus in het Russische Tsjeljabinsk van start gaat.

Goffin verder in Poznan, andere Belgen naar huis

TENNIS - Na zijn toernooizege in Scheveningen, is David Goffin ook met een zege aan de Challenger van Poznan begonnen. In de eerste ronde ging hij met 6-0, 6-4 voorbij de Fransman Burquier (ATP-170). Volgende tegenstrever wordt thuisspeler Grzegorz Panfil (ATP-342). Kimmer Coppejans en Germain Gigounon gingen er in Polen meteen uit. Coppejans verloor met 6-3, 6-1 van de Roemeen Ungur (ATP-161) en Gigounon geraakte niet voorbij de Spanjaard Lopez-Perez (ATP-210): 6-4, 7-5.