Een On Board Unit-registratiekastje.
Volledig scherm
Een On Board Unit-registratiekastje. © belga

Toch rekeningrijden? Jongeren bereid te verhuizen voor hun werk, ouderen niet

Als het rekeningrijden er, tegen alle verwachtingen in, toch zou komen, dan zal de jongere generatie daar compleet anders op reageren dan oudere generaties. Dat blijkt uit een enquête van VAB bij 3.000 Vlamingen. Ouderen zullen blijven rijden en dus betalen voor elke kilometer, terwijl veel jongeren zullen verhuizen en dichter bij het werk gaan wonen.

103 reacties

  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    5 jaar geleden
    Waar heb je nog stabiele jobs waar je dichtbij kunt wonen? Nergens! Of moet iedereen een mobilhome kopen om op de parking van de werkgever te gaan staan? Is dàt een oplossing?
  • Rik Didden

    5 jaar geleden
    In Nederland hebben ze de files zonder rekeningrijden opgelost. Waarom kan dat in België ook niet? Waarom moet het hier altijd geld kosten?
  • Magda De Munck

    5 jaar geleden
    En hoe dikwijls gaan die jongeren moeten verhuizen om dicht bij hun werk te wonen? Herstructurering, faillissement, afdanking, of nog erger bedrijf dat zelf verhuist?
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    Ik zal wel werk zoeken in mijn buurt. Maar verhuizen voor mijn werk ? Nooit vanzeleven ! Stel : je verhuist voor je werk en je wordt ontslagen, ga je dan weer verhuizen als je iets anders gevonden hebt ? Belachelijk gewoon.
  • Benny Deridder

    5 jaar geleden
    Typisch Vlaams : een ander moet veranderen of mijn probleem oplossen. Als je niets wenst te veranderen, blijf dan maar in de files staan. Maar klaag er dan ook niet over. Je hebt je eigen leven in handen om er wat mee te doen.
  1. ONZE OPINIE. “Waarom N-VA op het podium niet meer over migratie praat”
    PREMIUM

    ONZE OPINIE. “Waarom N-VA op het podium niet meer over migratie praat”

    Uit alle peilingen blijkt dat het één van de twee grote thema’s is voor deze verkiezingen: migratie. En toch zweeg N-VA -op één zin na- volledig over het onderwerp op haar congres. “Het wordt de beslissende gok van deze verkiezingscampagne”, schrijft hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Is Bart De Wever sterk genoeg om van ‘de hard werkende Vlaming moet meer geld overhouden’ de inzet te maken? En in één adem ‘dat andere thema’ én het Vlaams Belang in de schaduw te zetten?”
  2. Marc Coucke lanceert energiecontract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoopste? Wij deden de vergelijking
    PREMIUM
    1

    Marc Coucke lanceert energiecon­tract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoop­ste? Wij deden de vergelij­king

    EnergyVision, de energieleverancier waarin ook Marc Coucke investeert, lanceert als eerste in Vlaanderen een energiecontract waarbij de stroomprijs gedurende tien jaar vastligt. Voor de zonnestroom van de panelen die het bedrijf gratis op jouw dak legt, betaal je zelfs 30 jaar hetzelfde “extreem lage tarief”. “Uniek ter wereld”, aldus CEO Maarten Michielssens. Een gezin zou zo tot 300 euro per jaar besparen. Hoe werkt het? Voor wie is het interessant of voor wie juist niet? En wat als je eerder wilt opzeggen? We vragen het aan Mijnenergie.be en aan Testaankoop.