© REUTERS

Manchester City blijft in spoor van titelrivaal Liverpool na vlotte zege bij Crystal Palace, Kevin De Bruyne geeft twee assists

Manchester City heeft de leiding in de Premier League voorlopig overgenomen van Liverpool. De Citizens hadden geen al te grote problemen op bezoek bij Crystal Palace en wonnen met 1-3, onder meer dankzij twee assists van Kevin De Bruyne. City komt zo op 83 punten, één meer dan Liverpool - dat straks nog de topper afwerkt tegen Chelsea. Manchester City heeft wel nog een inhaalwedstrijd tegoed.

svar

LEES OOK.Sterk Liverpool verslaat Chelsea in Engelse topper en komt opnieuw aan de leiding in Premier League

Manchester City, met Rode Duivels Vincent Kompany en Kevin De Bruyne in de basiself,opende na een kwartier de score in Selhurst Park dankzij Sterling, met een assist van De Bruyne. De geruststellende 0-2 liet een tijdje op zich wachten, maar na iets meer dan een uur spelen was het opnieuw Sterling die een doelpunt voor zijn rekening nam. In de slotfase bracht Luka Milivojevic (ex-Anderlecht) de spanning nog even terug, maar Gabriel Jesus legde de eindstand vast op aangeven van De Bruyne: 1-3. Bij de thuisploeg maakte Christian Benteke de partij vol en bleef Michy Batshuayi op de bank.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Manchester City is nu opnieuw leider, al is het nog maar de vraag of ze die leiding lang in handen zullen houden. Liverpool speelt immers om 17u30 al tegen Chelsea en kan dus later vanavond opnieuw op kop staan. De opdracht is duidelijk voor de Reds: winnen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer