© ss

Koppel riskeert tien maanden voor metaaldiefstal in afgebrande supermarkt

De procureur eiste een celstraf van tien maanden en een geldboete van 1.200 euro voor een koppel dat een afgebrande supermarkt in Genk probeerde leeg te halen. Een alerte buurtbewoner verwittigde de politie waardoor ze op heterdaad betrapt werden.

ShDe

Op 5 augustus 2015 kreeg de politie MidLim een oproep binnen van een van de buurtbewoners van de afgebrande supermarkt in Genk. Die meldde dat twee verdachte personen spullen uit het leegstaande pand sleepten. Ze propten hun aanhangwagen vol met al het oud ijzer dat ze konden vinden: van wasmachines en radiatoren die ze van de muren getrokken hadden tot metalen panelen en gasflessen.

IJzerhandelaar

De politie kon hen op heterdaad betrappen met de kniptang nog in hun handen. De man verklaarde nadien dat hij niet wist dat hij de spullen niet mocht opladen. “Het gaat om een oud afgebrand pand”, zegt zijn advocaat. “Normaal vraagt hij steeds toestemming om oud ijzer op te halen en zo een centje bij te verdienen als aanvulling op zijn leefloon. Maar hier had hij er niet bij stilgestaan.” Ook de raadsman van zijn inmiddels ex-vriendin stelt dat ze overtuigd was dat ze niets verkeerd deed. “Ze ging mee met haar vriend die beweerde ijzerhandelaar te zijn. Verder heeft ze er niet bij stilgestaan.”

Vonnis volgt op 16 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer