maandag 15 april 2019 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Van links naar rechts: Annie, François, Tony, Marleen, Jos en Marie-Jeanne  Serge Minten

“Het geheim voor een geslaagd huwelijk? Niet te veel thuis zijn en blijven discussiëren”

GENKNoem het toeval of niet: de ouders én schoonouders van Tony Smolders (55) uit Genk trouwden zestig jaar geleden op dezelfde dag. Komende week vieren ze dat allemaal samen: “We hebben zo veel geluk, we zijn zo dankbaar dat we dit samen kunnen doen.”

Allemaal in de tachtig, springlevend en dolgelukkig zijn de ouders en schoonouders van Tony Smolders. De twee koppels trouwden toevallig zestig jaar geleden op dezelfde dag, op 18 april 1959. Maar dat wisten Tony en zijn eega Marleen (54) voor een lange tijd niet. “We kwamen er pas achter na hun 25ste huwelijksfeest, vanaf toen hebben we dat altijd samen gevierd, als één grote familie.”

Als prille twintiger leerde Tony zijn vrouw Marleen kennen toen hij als bakker werkte voor zijn schoonvader Jos Bruyninx (83). “Op ons 24ste besloten wij dan te trouwen, maar toen wisten we helemaal niets van de huwelijksdag van onze ouders”, zegt Tony. Het was op hun 25 huwelijksverjaardag, dat zij het pas beseften. “Vanaf toen hebben we het altijd samen gevierd”, zegt Marie-Jeanne Ryckx (80), de schoonmoeder van Tony.

Blijven discussiëren

“Zo lang samen blijven, dat is niet meer van deze tijd”, lacht Tony’s papa François Smolders (83). “In onze tijd ging dat allemaal anders. Toen zagen Annie en ik elkaar bijna niet, want we waren bijna nooit thuis. Dat is denk ik het geheim van een lange relatie. Ik werkte in de mijnen. Dus als wij tijd voor elkaar hadden, was dat uitzonderlijk.” Voor de ouders van Marleen is het geheim van een lange relatie: blijven discussiëren. “Wij durven nog altijd goed in discussie te gaan, dat geeft pit aan onze relatie”, zegt Jos.

Feest

Over het feest geven Tony en Marleen nog niet veel prijs: “We hebben sinds hun 30ste huwelijksverjaardag telkens een groot feest gegeven, deze keer zal het iets kleiner worden. Maar daarom natuurlijk niet minder gezellig.” 

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws