Huawei zelf ontkent elke vorm van spionage.
Volledig scherm
Huawei zelf ontkent elke vorm van spionage. © REUTERS

Geen negatief advies over Huawei aan regering

Het Belgische Centrum voor Cybersecurity (CCB) gaat geen negatief advies geven over het Chinese technologiebedrijf Huawei, dat onder andere door de Amerikanen wordt beschuldigd van spionage. Na maanden onderzoek heeft het CCB geen concrete aanwijzingen van die dreiging gevonden, schrijft De Standaard.

6 reacties

  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Huawei is niet meteen een Chinees bedrijf, maar wel internationaal. Een regering kan dergelijk bedrijf niet onder controle houden.
  • Eugene Peeters

    5 jaar geleden
    Misschien vandaag niets maar in de toekomst is het absoluut zeker dat men alle gegevens kan doorsturen.
  • Otto-Jan Rongewaard

    5 jaar geleden
    Eigenaardig toch dat dergelijke vragen nooit gesteld worden over Amerikaanse producten. Nochtans is elk bedrijf dat handel drijft op het Amerikaanse grondgebied bij wet verplicht alle gegevens ter beschikking te stellen van de overheid.
  • mertens jean

    5 jaar geleden
    Men moet ook niet altijd alles geloven wat de Amerikanen zeggen. Ze doen alle ALLES om hun eigen producten te beschermen en zijn niet beschaamd daar ook illegale middelen voor te gebruiken. Europa MOET zich ook beschermen tegen de VS en zelf meer initiatief nemen.
  • Walter Ww

    5 jaar geleden
    proficiat aan de eerlijke onderzoekers, ben benieuwd of de regering zo eerlijk zal zijn, ze zullen weer bang zijn van Amerika!!