Assange in de Ecuadoraanse ambassade
Volledig scherm
Assange in de Ecuadoraanse ambassade © El Pais

Beelden van beveiligingscamera tonen Assange in Ecuadoraanse ambassade

buitenlandBeelden van een beveiligingscamera, verkregen door de Spaanse krant El Pais, tonen de 47-jarige Julian Assange in de Ecuadoraanse ambassade in Londen, waar hij meer dan zeven jaar vastzat voordat de Britse politie hem donderdag oppakte. In het filmpje is te zien hoe de WikiLeaks-oprichter op een skateboard rondrijdt en een discussie krijgt met een bewaker.

27 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    7 jaar in een kooi. Kon geen voet buiten de deur van de ambassade zetten of men pakte hem op Niet verwonderlijk dat beide partijen uiteindelijk elkaar irriteerden, en laat ons niet vergeten dat de VS gedreigd heeft Ecuador te boycotten ivm hulpgoederen, militaire trainingen enz. Dus plooien ze en verzinnen ze nog wat leugens om het aan te dikken en de echte reden van uitzetting in de ambassade te camoufleren. De USA haalt zijn slag thuis.
  • Nico Janssens

    5 jaar geleden
    Wat een belachelijke besmeuringsactie. Ik zou denken dat hij er alleen maar een sterkere case door krijgt. Erg zwak en dom dus van Ecuador, lijkt me, om dit te verspreiden.
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Ik zou nog zottere toeren uithalen moest ik daar 7 jaar gezeten hebben.
  • Eddy Schaercutry

    5 jaar geleden
    Ik wil de meesten hier een zien 7 jaar opgesloten in een buitenlandse ambassade... dat die man zot werd kan ik goed geloven en er zal wel beeldmateriaal zijn dat we niet mogen zien waarop ze hem ferm afranselen ...
  • hasso Naciye

    5 jaar geleden
    Heel spijtig voor deze moedige man . Mijn diepe respect wat hij gedaan geeft voor ons . hiermee hebben we gezien hoe Amerika laf was