Plenaire vergadering van de Kamer
Volledig scherm
Plenaire vergadering van de Kamer © Photo News

Niet in commissie? Minder loon voor Vlaamse parlementsleden

binnenlandEr groeit een consensus om het loon van de leden van het Vlaams parlement te koppelen aan hun aanwezigheid in commissievergaderingen. Dat schrijven De Standaard, Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad vandaag. 

42 reacties

  • Herman Cohen

    5 jaar geleden
    Geen 8 uur aanwezig ,geen wedde. geen ziektebriefje; geen wedde, geen onkostenvergoeding, geen maaltijdvergoeding, geen belastingvrijstelling. Zelfde rechten en plichten als elke werknemer. Tevens ook beperking van het verlof idem als Jan Modaal. Gedaan met dit profitariaat.
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Prietpraat vlak voor de verkiezingen. Wie neemt dit au serieux?
  • jos duriau

    5 jaar geleden
    Is toch eenvoudig niet aanwezig niet betalen , bij herhaling ontslag zoals bij iedereen.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Een burlesque bedoening waar de nietsvermoedende beslastingsbetaler de rekeningen voor betaald. Dé job van je leven waar ge letterlijk slapend rijk wordt. Schaamteloos vertoon een democratie onwaardig! Raar dat het politieke eigenvoorbeeld altijd hettegenovergestelde laat zien wat ze ons opleggen te moeten doen. Wij moeten langer werken voor ons pensioen, zij véél minder lang ... Wij krijgen veel minder, zij véél meer ...en de putten worden alsmaar groter en dieper.
  • Jef Pauwels

    5 jaar geleden
    En als je die niet gelooft, zullen we je wel iets anders wijsmaken.
  1. Hoogste uittredingsvergoedingen voor politici van West-Europa massaal verworpen door lezers

    Hoogste uittre­dings­ver­goe­din­gen voor politici van West-Europa massaal verworpen door lezers

    Na Jo Vandeurzen en Eric Van Rompuy kondigde al de derde CD&V’er, federaal staatssecretaris Pieter De Crem, gisterenmorgen aan dat hij na de verkiezingen van volgend jaar zijn uittredingsvergoeding zal opnemen. De Crem heeft recht op 390.000 euro. Een exorbitant bedrag, vindt de grote meerderheid van onze lezers. Al meer dan 125.000 HLN.be-lezers vulden onze poll in. Liefst 77 procent vindt het systeem van de gulle uittredingsvergoedingen onterecht. In Terzake kondigde Herman De Croo, het langst zittende parlementslid van het land, gisterenavond aan dat hij zijn uittredingsvergoeding niet zal opnemen als hij stopt met politiek. Hij krijgt uiteraard wel een parlementair pensioen.