ANP
Volledig scherm
© ANP

Parkeren in hartje Amsterdam kost voortaan 7,5 euro ... per uur

Sinds zondag is parkeren in de binnenstad van Amsterdam een stuk duurder. In het historische centrum kost een uur op straat de auto stallen 7,50 euro, een verhoging van maar liefst 2,50 per uur. Andere steden verhogen ook de tarieven. “Straks zijn stadscentra alleen nog maar voor de happy few”. 

16 reacties

  • Jeroen Deschrijver

    5 jaar geleden
    Je kan er boeken kopen die, Je hier heel zelden vindt.... Alleen worden ze nog minder betaalbaar door de hoge parkeergelden.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Simpel : dergelijke steden boycotten. Niet naartoe gaan en vooral niets kopen - tot de handelaars op straat komen betogen van miserie. Ik woon in Kortrijk en kan alle gewone winkels te voet bereiken maar neem de auto om in 'vriendelijkere' gemeentes te gaan winkelen. Sommige gemeentes doen echt wel veel moeite, onder andere voor parkeerders, en dat mag beloond worden.
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Geen last van. Kom daar toch niet.
  • Daniel Nicolas

    5 jaar geleden
    Benieuwd hoe lang het gaat duren vooraleer N-VA - SP-A kartel dat tarief aan de Antwerpenaar gaan opzadelen.
  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    De fietsen die in de straten rondslingeren zijn daar ook een pest. Je kunt milieuvriendelijk zijn, maar wanneer je amper de straat in kunt omdat er honderden fietsen tegen de gevels staan, dan ben je ook niet goed bezig.