De Europese Unie gaat de uitstootnormen van nieuwe auto's en bestelwagens aanscherpen. Vanaf 2030 zullen nieuwe auto's gemiddeld 37,5 procent minder CO2 mogen uitstoten dan in 2021.
Volledig scherm
De Europese Unie gaat de uitstootnormen van nieuwe auto's en bestelwagens aanscherpen. Vanaf 2030 zullen nieuwe auto's gemiddeld 37,5 procent minder CO2 mogen uitstoten dan in 2021. © Thinkstock

EU-lidstaten verstrengen uitstootnormen voor nieuwe auto's en bestelwagens

De Europese Unie gaat de uitstootnormen van nieuwe auto's en bestelwagens aanscherpen. Vanaf 2030 zullen nieuwe auto's gemiddeld 37,5 procent minder CO2 mogen uitstoten dan in 2021. Voor bestelwagens verstrengt de norm met gemiddeld 31 procent. De doelstellingen zijn ambitieuzer dan wat de Europese Commissie op tafel had gelegd.

14 reacties

  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    Gisteren potters honing uit Nieuw Zeeland in de winkel zien staan. Uitstootnormen verlagen ok maar er is zoveel meer dat de EU door de beugel laat gaan. Trouwens, hoe zit het met de uitstoot bij de grote races ?
  • J B

    5 jaar geleden
    Maar is dit ook technisch mogelijk? Het is gemakkelijk om hoog van de toren te blazen en zelf niets te moeten onderzoeken of ontwikkelen. En dat terwijl je loon naar alle waarschijnlijkheid 10 keer hoger ligt.
  • Susie Casteleyn

    5 jaar geleden
    Carrosserieke op onze rug en zo gaan we binnenkort de Vlaamse wegen op. Doe wel super hoge plateau bottinen aan voor onze fantastische wegen met scheuren, putten, drempels enz... Geen uitstootgassen meer van de auto’s. Koeien van het veld en proberen onze adem in te houden wat nog meer???
  • Stille Stille

    5 jaar geleden
    Pol van de velde een auto zowel benzine als diesel die 90km/u rijdt verbruikt doorgaans meer dan als men 130 km/u rijdt dan heb je een beter verbranding
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Prima, het is veel beter om fabrikanten op te leggen om minder vervuilende auto's te produceren dan om mensen te verbieden met hun gekochte auto te rijden. Goed werk van de EU.