Op de muren van het Shell-gebouw werd graffiti gespoten.
Volledig scherm
Op de muren van het Shell-gebouw werd graffiti gespoten. © Twitter Sarah Hajibagheri

Klimaatprotesten in Londen escaleren: ruiten hoofdkwartier Shell vernield, betogers blokkeren verkeer

Klimaatprotesten in de Britse hoofdstad Londen worden gewelddadiger en lijken te escaleren, melden Sky News en BBC. Milieuactivisten hebben ruiten vernield van het hoofdkwartier van Shell. Ook werd er graffiti op de muren van het gebouw gespoten. De demonstranten kondigden eerder geweldloze protesten aan.

36 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Die paar vensters van Shell ... In 1995 werden negen milieu-activisten in stilte opgehangen. Zij protesteerden tegen de vervuiling van Shell die de vissers en de landbouwers technisch werkloos maakten in Ogoniland, Nigeria. Die smurrie aan de oppervlakte is nog altijd niet opgeruimd. Hoeveel patenten voor alternatieve energiebronnen zijn er niet met en zonder druk opgekocht door die groten?
  • Willy Masson

    5 jaar geleden
    Gewoon het zelfde anarchistische tuig , de ene keer anti-globalist morgen milieuactivist.
  • marijke deruyck

    5 jaar geleden
    Dat is geen klimaatprotest, dat is ordinaire vernielzucht.
  • Jan Depoortere

    5 jaar geleden
    Die mensen beseffen niet dat we niks zijn zonder olie, niets. Geen brandstoffen, geen kunststoffen. Dat ze zich maar eens inbeelden hoe een wereld zonder deze dingen er zou uit zien.
  • Hans Oxida

    5 jaar geleden
    Wat de reden of het ideaal ook zijn, men kan de maatschappij niet hinderen of eigendommen niet beschadigen. Zegt veel over de arrogante pretentie van die mensen.