Julen viel op 13 januari in het plaatsje Totalan in een schacht van amper 25 à 30 centimeter breed en 107 meter diep.
Volledig scherm
Julen viel op 13 januari in het plaatsje Totalan in een schacht van amper 25 à 30 centimeter breed en 107 meter diep. © AP / RV

Julen niet gedood door reddingswerkers, Spaanse peuter stierf enkele minuten na val in put

De Spaanse peuter Julen (2) overleed kort nadat hij in januari in een boorput was gevallen. Hij stierf al na enkele minuten aan zijn zware hoofdverwondingen, stellen forensische artsen in hun slotconclusie. Ze sluiten uit dat reddingswerkers met pikhouwelen medeverantwoordelijk kunnen zijn voor de dood van het kind, zoals eerder was geopperd in een kritisch rapport.

10 reacties

  • Marleen Vanbrabant

    5 jaar geleden
    Geen echte troost voor de ouders maar misschien zeer miniem wél een troost. Ik hoop het echt.
  • Freddy Sonnemans

    5 jaar geleden
    Mr Jesús María Flores, is dit uw "Dank U" voor de reddingswerkers, die op eigen leven hebben gewerkt ? Zeer gelijkaardig met hulpdiensten(brandweer, ambulance, politie) die met stenen worden bekogeld. Doe zo verder, en er zijn geen hulpdiensten meer, maar dan gaat men zeer verontwaardigd zijn waarschijnlijk.
  • Jos Plessers

    5 jaar geleden
    En maar goed dat hij snel dood was.Stel je voor,verwondingen langs alle kanten,want die schacht is niet bepaald glad door het gesteente.Anders had hij serieus afgezien.
  • Wim Offermans

    5 jaar geleden
    Inderdaad, als ik het geld had, belangrijke parameter, ook in dit geval.
  • Rody Franks

    5 jaar geleden
    Als ik er het geld voor had, zou ik zo een reddingsoperatie zelfs opzetten voor mijn hondje als dat in een put zou vallen.