Vladimir Putin
Volledig scherm
Vladimir Putin © AP

Kremlin bereidt top tussen Poetin en Kim Jong-un voor

Rusland bereidt een ontmoeting voor tussen president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Dat heeft Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov in Moskou bevestigd. Waar en wanneer de top zou plaatsvinden kon de woordvoerder nog niet zeggen.

0 reacties

  1. 75 jaar geleden stortte een van de beste voetbalploegen ooit neer, slechts één basisspeler bleef over
    PREMIUM
    3

    75 jaar geleden stortte een van de beste voetbal­ploe­gen ooit neer, slechts één basisspe­ler bleef over

    Vandaag start de Giro in Turijn, en de eerste etappe loodst de renners over de Superga. Op die heuvel voltrok zich exact 75 jaar geleden één van de grootste drama’s uit de Italiaanse sportgeschiedenis. Op 4 mei 1949 vloog een vliegtuig te pletter tegen de flanken van de Superga. Alle 31 inzittenden kwamen om, allemaal spelers en stafleden van Torino FC: de regerende landskampioen en hofleverancier van het Italiaanse nationale elftal. Een reconstructie. “Tutto è perfetto, Torino. Alles is perfect, Turijn”, zei de piloot. En hij zette de landing in.
  2. Ontsleutelde berichten tonen hoe ‘Bolle Jos’ moord bestelt: “Dit is het adres van die hond”
    PREMIUM

    Ontsleutel­de berichten tonen hoe ‘Bolle Jos’ moord bestelt: “Dit is het adres van die hond”

    Zijn omzet in de internationale cocaïnehandel wordt geschat op een miljard euro. Maar de Nederlandse rechtszaak in juni tegen ‘Bolle Jos’ Leijdekkers (32) draait verder vooral om excessief geweld. Een reconstructie van hoe de Nederlander een doldrieste overval in Finland zou hebben aangestuurd. Maar ook hoe hij een moordopdracht gaf op basis van een advertentie en een beloning van 200.000 euro: “Moeten we 4 heads op zetten, dat het zeker goed gaat.”