Klimaatactivisten op de Waterloo-brug in Londen.
Volledig scherm
Klimaatactivisten op de Waterloo-brug in Londen. © EPA

Meer dan honderd klimaatactivisten gearresteerd in Londen

In Londen zijn 113 mensen gearresteerd na protesten onder leiding van de beweging Extinction Rebellion, die de stad gisteren lamlegden. Duizenden mensen blokkeerden toen enkele symbolische plaatsen. De groep eist dat de uitstoot van broeikasgassen wordt gereduceerd, en wil nog enkele dagen actie voeren.

6 reacties

  • Mark Broeckx

    5 jaar geleden
    wat een moedige mensen!
  • Matteo Delahaye

    5 jaar geleden
    niets nieuws onder de zon; oude wijn in een andere zak; zelfs het logo scheelt niet veel van de oude anarchistische garde. Ze moeten toch iets kunnen vernielen he. Jammer wel dat het onder de paraplu van het klimaat en milieu moet, doet hun zaak geen goed, integendeel. Niemand kan daar sympathie voor opbrengen...
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    De 16-jarige Zweedse klimaat-activiste Greta Thunberg maakt goedgelovige mensen knettergek, geholpen door de media. Escalerend geweld om de mensheid te redden van een ingebeelde 'klimaat-apocalyps' is geen haar beter dan wat IS doet met de mensheid te redden van een ingebeelde 'slechte-wereld-apocalyps'.
  • karel vandamme

    5 jaar geleden
    Nog maar eens bewijs dat vele actiegroepen betogen en blokkeren verwarren. Blokkeren zorgt er voor dat je geen respect krijgt voor de actie, die je onderneemt... je ziet dit zoveel bij acties van vb. de vakbonden en toch leren ze er niet van.
  • Rik Cappelle

    5 jaar geleden
    Mooi ….en doe er nog maar een paar honderd bij.