Matteo Simoni wordt mascotte van Limburgs Kankerfonds

Het Limburgs Kankerfonds gaat de komende jaar alle 44 Limburgse steden en gemeenten betrekken bij de fondsenwerving en dus met de strijd tegen kanker. Met een kleurrijke caravan, een nieuw logo en bekend gezicht Matteo Simoni maakt het fonds een doorstart.

Om de fondsenwerving enkele versnellingen hoger te schakelen, gaat het Limburgs Kankerfonds de hele provincie rond om alle Limburgers de kans te geven een bijdrage te leveren aan kankeronderzoek. Dat doet het fonds op een unieke manier: met een kleurrijke caravan.

“Elke gemeente krijgt om de beurt de kans zelf een bijdrage te leveren, een actie te organiseren of om inspiratie op te doen voor acties”, aldus Jean-Pierre Grootaers, voorzitter van het Limburgs Kankerfonds. “In de caravan hangt een lijst met acties en uitdagingen die mensen zelf kunnen uitvoeren om het Kankerfonds te steunen. Zo kan je de caravan gebruiken als soepbar, cafeetje of ijskar. Maar ook bijvoorbeeld kleine concerten, garageverkopen en fietstochten kan je organiseren om geld in te zamelen.”

De caravan parkeert om de beurt in de 44 gemeenten en Hasselt mag de aftrap geven. Vijftien Limburgse kunstenaars stellen hun kunstwerken vanaf 15 december een maand tentoon in de Corda Campus en een deel van de verkoop gaat naar het fonds. Kunstenaars als Koen Vanmechelen, Pieter Stockmans en Fred Eerdekens maken de tentoonstelling uniek, vermits de vijftien artiesten nooit eerder samen te zien waren in een expositie.

Nieuwe mascotte

Het Limburgs Kankerfonds komt niet enkel met een nieuwe campagne, de vereniging heeft ook een nieuw bekend gezicht om mee uit te pakken. Acteur Matteo Simoni wordt de nieuwe mascotte van het project. “Niet enkel de jonge garde, maar ook de volwassenen zijn gecharmeerd door de Limburgse acteur. Met het label van Matteo Simoni verwachten we dat de communicatie rond de projecten die de gemeenten zullen organiseren versterkt wordt”, aldus Grootaers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer