© TONY VAN GALEN

Potloodventer gooit zwembroek weg zodat meisjes (13) hem niet kunnen verraden

Een 42-jarige man uit Ukkel is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot 12 maanden cel nadat hij openbare zedenschennis gepleegd had in Center Parcs Erperheide in Peer. Op 8 april 2014 liet hij zijn geslachtsdeel aan twee dertienjarige meisjes zien in de glijbaan. Het veiligheidspersoneel wist de man te vatten na verklaring van de kinderen. De verdachte probeerde in allerijl zijn zwembroek nog weg te gooien opdat de slachtoffertjes hem hierdoor niet konden verraden

GeHo

Advocaat Pieter Filipowicz vroeg de vrijspraak, want stelde dat de meisjes de enorm opvallende pigmentvlekken in de schaamstreek en op de penis van de verdachte niet beschreven hadden. Volgens de rechtbank was er geen enkel medisch bewijs dat de vlekken er ook waren tijdens het misdrijf. Nog in het nadeel van de beklaagde speelde dat op zijn pc kinderpornografisch materiaal aangetroffen werd.

Naast de celstraf kreeg de veertiger 600 euro boete en draait hij op voor de proceskosten van 650 euro. De verdediging heeft al aangekondigd beroep aan te tekenen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer