Fietsers en vrachtwagenchauffeurs krijgen een waarschuwing wanneer ze in een dode hoek dreigen te komen.
Volledig scherm
Fietsers en vrachtwagenchauffeurs krijgen een waarschuwing wanneer ze in een dode hoek dreigen te komen. © photo_news

Brussels gewest start testfase met dodehoekverklikker op fietsen en vrachtwagens

binnenlandIn het Brussels gewest wordt in de komende weken een testfase opgezet waarbij "SofAlert" gebruikt wordt. Dat systeem waarschuwt fietsers en vrachtwagenchauffeurs via geluidssignaal wanneer ze in een dode hoek dreigen te komen. Het pilootproject krijgt de steun van Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V).

3 reacties

  • PAUL Meuleman

    5 jaar geleden
    Met een dergelijke verklikker op een fietspad langs een gewone baan wordt ge zot want de vrachtwagens schuren bijna langs uw armen.
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Vroeger toen mensen nog hun gezond verstand hadden was dat allemaal niet nodig. Ik moest van mijn ouders een vrachtwagen altijd voorrang geven ongeacht wat de verkeersregels stelden. Groen licht, pech, vrachtwagen heeft voorrang. Dat is nu toch al decennia geweten dat zij rondom slecht zicht hebben, waarom zijn mensen zo narcistisch dat ze liever sterven dan daar rekening mee houden? Als je bewust een gevaarlijke situatie opzoekt ben je in mijn ogen schuldig.
  • karel vandamme

    5 jaar geleden
    Mooi initiatief, maar eveneens gevaarlijk omdat de fietser rekent op een alarm... als de vrachtwagen niet uitgerust is met een dergelijk systeem, dan is de kans op ongevallen weer groter.....