REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

The day after: Frankrijk blijft niet bij de pakken zitten na brand in Notre-Dame

De zware brand die gisterenavond uitbrak in de Notre-Dame in Parijs is na meer dan negen uur volledig geblust. Bij de bluswerken raakten twee politieagenten en een brandweerman lichtgewond. Ondanks het instorten van de torenspits en een deel van het dak, wist de brandweer de stenen structuur van de eeuwenoude kathedraal samen met haar belangrijkste relikwieën en kunstschatten te redden. Er zijn wel “zwakke plekken” vastgesteld, vooral in het gewelf. President Macron belooft dat het monument snel heropgebouwd zal worden. Tal van donateurs hebben al financiële hulp aangeboden. 

329 reacties

  • Line B

    5 jaar geleden
    Voor zoiets is er opeens geld met hopen! Voor de mensen die niet rond komen met hun loon en op straat komen omdat ze hun kinderen geen eten meer kunnen geven, is er geen cent over! Waarom is een mensenleven in deze wereld niets waard, maar om zo een gebouw moeten we allemaal meeleven?
  • George Verbeek

    5 jaar geleden
    Zo zie je maar dat er geld genoeg is. Gewoon een kwestie van motivatie. Voor een oude kerk tasten de superrijken meteen in de buidel. Voor hun medemens of het milieu kan er niks af , belastingen betalen ze ook niet, en nu zijn het neens helden?
  • Lucie Vervaeke

    5 jaar geleden
    Gelukkig hebben wij deze miljardairs, God zegene hen, Geld geven aan daklozen is niet verboden hoor voor diegenen hieronder die het aanprijzen. Doe het dan en beslis niet dat andere moeten geld geven aan daklozen. Middelen genoeg om geld te verdienen, 1000 restaurants in Parijs waar ze de afwas kunnen doen, bovendien goed betaald.
  • carine francoys

    5 jaar geleden
    Marc Peeters zal bom geld kosten hoor vroeger werkten de mensen niet aan zo'n uurlonen zoals nu je moet eens stielman vragen mannekes rekenen door ze...vroeger moesten de mensen veel en hard werken en waren er echte stielmannen...ik bewonder die historische gebouwen van vroeger zo prachtig...kunnen ze niet meer met de werkdruk en hoge kosten
  • de Henau Leen

    5 jaar geleden
    Notre dame is de vrouw van de wereld.Ze brengt all culturen bijeen geloof of niet.Symbool van vrede.Groot stuk geschiedenis Napoleon Victor Hugo en zo veel meer.Kunst gotiek mysterie.Ze slaagt er zelf in dat de president zijn politieke bijeenkomsten staak na reactie gele hesjes.Ze geeft werk toerisme en plezier rijkdom aan Parijs en de Fransen.Er bestaat zelf voor de kindjes een Walt Disney film.Wat is daar verkeerd aan.
  1. KIJK. Nederlandse urban explorer brengt griezelige verlaten pretparken in beeld: “Het lijkt hier wel op Disneyland”

    KIJK. Nederland­se urban explorer brengt griezelige verlaten pretparken in beeld: “Het lijkt hier wel op Disneyland”

    De Nederlandse urban explorer Bob Thissen brengt samen met een kameraad een bezoekje aan verlaten Chinese pretparken. Ze wandelen door donkere attracties, roze kastelen en passeren zelfs Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Het lijkt wel op een verlaten Disneyland, maar dat is het niet. In China probeerden heel wat parken de concurrentie aan te gaan, maar tevergeefs. Soms moesten ze na enkele jaren de deuren al sluiten.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”