Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Europarlementsleden stemmen voor universele veiligheidssystemen voor auto's

Auto's, bestelwagens, trucks en bussen moeten vanaf 2022 met een pak nieuwe veiligheidsfuncties worden uitgerust. Dat beslist nu ook het Europees Parlement. 

10 reacties

  • Johan Van Biesen

    5 jaar geleden
    Dat iedereen verblind wordt door de nieuwe ledlampen, dat vinden ze normaal, dat de mensen afgeleid worden door het aanraakscherm en gps, dat mag ook. Europa zou beter de staat verplichten om het wegdek eens deftig te maken, geen drempels of wegversmallingen om de bestuurders te pesten, synchronisatie van de verkeerslichten enz, dat zou de uitstoot verminderen tenminste, nee, dat kost te veel moeite.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Nog even en we rijden allemaal terug met de fiets. Ongelooflijk al die regeltjes van de EU. Waarom niet een regel dat elke EU ambtenaar evenveel belastingen en rsz betaalt als een gewone burger?
  • Ronald De Smet

    5 jaar geleden
    Waarom moeten wij door derden beslissingen laten nemen die ons direct aangaan. Referendum zoals in Zwitserland en weg met die overbetaalde nietsnutten die er voor spek en bonen bijlopen en wetten uitvinden om hun post een rede van bestaan te geven.
  • Michel Van Keer

    5 jaar geleden
    Moet je mij eens uitleggen hoe bijkomende technologische snufjes geen implicatie geeft aan de productiekost?
  • André Decrock

    5 jaar geleden
    Dan moet men ook zorgen voor het plaatsen van correcte verkeersborden , bvb einde werken , meestal staan die er niet en geeft mijn wagen verder de snelheid aan van bij de werken