De Italiaanse maffiabendes zijn toonaangevend, zegt Europol.
Volledig scherm
De Italiaanse maffiabendes zijn toonaangevend, zegt Europol. © EPA

Maffiagroepen grootste bedreiging voor de veiligheid in Europa

Georganiseerde criminaliteit vormt volgens Europol de grootste bedreiging voor de veiligheid in Europa. Misdaad en geweld door maffia-achtige bendes is aanzienlijk toegenomen. Dat zei Jari Liukku van Europol vanmiddag tijdens een internationale conferentie in Den Haag. 

7 reacties

  • Patrick Vandeputte

    5 jaar geleden
    Jef Joossens, de inhoud van je reactie bewijst dat je totaal niet weet hoe de Verschillende Italiaanse maffiagroeperingen te werk gaan. Ook de kleine man in de straat wordt door hen bedreigd en gechanteerd. Probeer maar eens een winkeltje te openen in Napels, Palermo of in Calabrië. Je zal rap weten wat "pizzo" betekent.
  • Marc Rottiers

    5 jaar geleden
    Dat weten en voelen we al lang aankomen.Samenwerking tussen politiek,bovenwereld en onderwereld,van alle tijden.Men heeft elkaar nodig! Prioriteit nr1,niet het klimaat.
  • marc werbrouck

    5 jaar geleden
    Maffia is een amalgaam van politiek, zwart geld en goede advocaten. Op die manier blijven de peetvaders uit de gevangenis. Het zal altijd zo blijven omdat geld macht geeft.
  • Jef Smit

    5 jaar geleden
    Jef joossens. Als je in zuid-Italië een gebouw wilt bouwen moet je aan de maffia belastingen betalen. Of als je een zaak opent moet je een deel van je winst afstaan voor 'bescherming'. Wil je weten wat er gebeurd als je niet betaalt? Dus uw redenering klopt van geen kanten.
  • pierre Van den Wijngaert

    5 jaar geleden
    En degene die er iets willen aan doen worden steeds tegengewerkt of afgebroken in de media