Bernie Sanders.
Volledig scherm
Bernie Sanders. © AFP

Miljonair Bernie Sanders: “Waarom vraag je ook niet aan Trump hoeveel belastingen hij betaalt?”

Een van de Democratische kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap, Bernie Sanders (77), is dankzij een bestseller miljonair geworden. De senator maakte gisteren zijn belastingaangifte bekend. Daaruit blijkt dat hij en zijn echtgenote Jane Sanders in de jaren 2016 en 2017 een gezamenlijk inkomen van telkens meer dan een miljoen dollar hadden, tegen 240.622 dollar in 2015. Sanders roept president Trump nu op ook zijn belastingaangifte bekend te maken.

8 reacties

  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Belastingsaangifte is een private aangelegenheid. Als politieker moet je alleen je mandaten en je verkiezingsuitgaven (incluis eventuele donaties van derden) publiek maken.
  • Nils De Vriendt

    5 jaar geleden
    Net hierdoor kunnen advocaten, notarissen, dokters, specialisten, andere vrije-beroepers, medewerkers aan universiteiten en andere belastingvrije verdieners geen echte socialisten zijn. Ze preken sociaal, omdat zij het uitzuigen. Laf! Die Sanders betaalt tenminste zijn bijdrage op dezelfde belastingschaal als de gewone werkmens!
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Er is geen enkel bezwaar tegen dat mensen geld verdienen, het gaat er alleen maar om dat er faire bijdragen worden geleverd om het systeem gaande te houden. Als bedrijven mogen genieten van hoogopgeleid personeel door ons onderwijs, infrastructuur, begeleiding, subsidies en vangnetten die de samenleving, de belastingbetaler en de overheid levert is het toch niet meer dan normaal dat de bedrijven of het grootkapitaal daar ook op een faire manier terug aan bijdraagt.
  • Jonathan Wouters

    5 jaar geleden
    Socialisme: gebaseerd op gelijkheid, sociale rechtvaardigheid en solidariteit. Sanders heeft 3 landhuizen en is miljonair terwijl 11,3 procent van de mensen in zijn staat in armoede leven. Dat zijn 68000 mensen. Hij is een hypocriet.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Niemand zegt dat een socialist geen geld mag verdienen. Zolang je maar u deel van de belastingen betaald. Alleen zouden er progressieve belastingschijven moeten zijn die rijkdom limiteren. Stel je voor dat een mens max 1 miljard mag hebben, ofwel via belastingen ofwel moet je alles meer opdoen. Zal beter voor de economie zijn.