AP
Volledig scherm
© AP

Macron wil de Notre-Dame in vijf jaar weer opbouwen

De Franse president Emmanuel Macron wil de zwaar beschadigde kathedraal Notre-Dame binnen de vijf jaar weer opbouwen. "Het Parijse monument zal dan nog mooier zijn dan voordien", beloofde Macron tijdens een televisietoespraak. "We zullen actie ondernemen. En we zullen succesvol zijn." Gisteravond al had Macron na het ontstaan van de brand de wederopbouw van het gotische bouwwerk aangekondigd.

35 reacties

  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Met alle respect, maar Macron is ook een kluchtzanger hoor. Modeindustrie heeft/had enkele honderden miljoen beloofd voor de heropbouw en hij komt ermee aanzetten of hij heeft de crowdfunding bedacht. Echter altijd grootspraak omdat zijn land in crisis verkeerd.
  • HUBERT VANHOVE

    5 jaar geleden
    Is dit weer een kiesbelofte??
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Heropbouw,mij komt de gal boven als je wist hoe zo'n bouwwerken ontstaan zijn, ook door onderdrukking en ontbering ,hoeveel duizenden denk je dat daar onder slavenarbeid hebben moeten bouwen want de heersers van de kerk waren o zo machtig.Mag dan monument en gigantische bouwwerk zijn en vooral een toeristen trekker en daar gaat het om ,terug toeristen en geld binnen krijgen ,maar dat gaat je ook als er een ruine blijft staan en 't geld kan veel beter besteed worden.
  • Marc Lehaen

    5 jaar geleden
    Dit is nu het mooiste voorbeeld hoe politiek overal werkt....grote woorden verkopen zonder kennis van zaken....ooit in de bouw gewerkt mr Macron ?
  • gianni de moor

    5 jaar geleden
    Zijn populariteit staat op een dieptepunt dit kan hij goed gebruiken als campagne