De Amerikaanse president Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump. © AFP

Trump spreekt veto uit tegen resolutie om Amerikaanse steun aan Saudische coalitie in Jemen stop te zetten

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zoals verwacht zijn veto gesteld tegen een resolutie om de Amerikaanse steun aan de Saudische coalitie in Jemen stop te zetten. 

7 reacties

  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    De wapenverkoop aan Saoedi Arabië mag uiteraard niet stilvallen, Trump zijn commissie indachtig. Dat er ondertussen een genocide aan de gang is in Jemen raakt Trump's koude kleren niet, en bijgevolg ook zijn trouwste lemmingskes niet.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Trump hanteert zo zijn eigen "waarden en normen" om aan politiek te doen en die worden voornamelijk bepaald door geld. Omdat hij gouden zaakjes doet met Saoedi-Arabië ziet hij alles van hen door de vingers. De moord op Khashoggi is een spijtig voorval dat zijn wapendeal niet mag in de weg staan, hij steunt hun vuile oorlog met het straatarme Jemen waarbij miljoenen mensen worden uitgehongerd en dat 3/4e van de terroristen van 9/11 Saoedi's waren heeft hij uit zijn geheugen gewist.
  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    Hier hebben z eook een veto tegen VB schande dat men in de VS en hier dit toelaat . Totaal onaanvaardbaar .En de VN keek ernaar en deed niks .( kunnen ook niets doen).
  • Peter Thys

    5 jaar geleden
    gelukkig dat Amerika niet alleen een verstanding, intelligent en vooral een president met een goed hart heeft dat klopt voor zakendoen en geld verdienen op de kap van andergelovigen.Notabene een land waarvan de onderdanen wel welkom waren in tegenstelling tot andere moslims omdat Amerikaans(Trump spnsors/vrienden,hijzelf?) bedrijfsleven daar wapens en ander tuig gesleten krijgt!
  • Solange Declerck

    5 jaar geleden
    ‘Levens van Amerikaanse burgers in gevaar te brengen’ ... hoe?? Zijn die dan in Jemen ? Het is voldoende om het lijden van de bevolking, vooral kinderen , in Jemen te zien om alles te doen om de oorlog te stoppen... Maar idd, alles toestaan aan saudi owv het geld... walgelijk