Liesbeth Homans.
Volledig scherm
Liesbeth Homans. © Photo News

Controle op huurders sociale woning loopt spaak

De overheid kan niet controleren of huurders van een sociale woning nog een woning bezitten in een ander land. Pogingen om daarover info van andere landen te krijgen zijn mislukt, bericht De Tijd vandaag.

60 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Na 24 jaar gewoond te hebben in een sociale woning waar ik heel dankbaar voor ben, ben ik al blij dat het onderwerp al besproken wordt! Mijn Marokkaanse achterbuur had/heeft twee huizen in Marokko. De regering in Marokko heeft ws geen klare kijk op wie wat bezit. Of ze doen alsof. Mt een goed systeem vallen er vele lijken uit de kast.
  • marcel mampaey

    5 jaar geleden
    in Nederland lukt het wel maar daar heeft men geen oppositie onder eigen coalitie (cdev) en groen die voor het minste naar een rechter stapt.
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Zoals steeds veel blabla van een socialist die nog steeds niet heeft ingezien dat haar partij van België een failliet land gemaakt heeft.En nog steeds denkt dat de socialisten sociaal zijn Philomena Vanderweyen slaap verder gij zijt nog een van de 9 % die het nog niet hebben ingezien.
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Om sociale huurders te controleren zouden ze speciale onderzoekteams naar het buitenland sturen maar om grootschalige fiscale fraude op te sporen hebben ze, helaas, geen middelen. We weten allemaal waar de prioriteiten van NVA liggen.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    Hou het simpel : diegenen met de nationaliteit van landen die de gegevens weigeren uit te wisselen krijgen geen recht op een sociale woning.