CEO Pieter Timmermans van het VOB
Volledig scherm
CEO Pieter Timmermans van het VOB © BELGA

VBO wil eengemaakt sociaal statuut voor werknemers, ambtenaren en zelfstandigen

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) pleit in zijn magazine Reflect voor een vereenvoudiging van de sociale zekerheid. Zo droomt de werkgeversfederatie van één geharmoniseerd statuut voor werknemers, ambtenaren en zelfstandigen. Dat zou afgestemd zijn op het huidige stelsel voor werknemers met een "gelijkwaardige bijdrageregeling voor alle werkenden".

34 reacties

  • Hans Engelen

    5 jaar geleden
    Als je in dit land iets wil veranderen moet je alles veranderen om het op een eerlijke manier te doen en dat zal NOOIT lukken!
  • Johan Vandepoel

    5 jaar geleden
    Wat de pensioenen betreft, maak de correcte vergelijking. In de prive-sector is het wettelijk pensioen niet het enige pensioen. En maar goed ook want het wettelijk pensioen is een schande voor onze zogenaamde welvaartstaat.
  • Dirk Vangossum

    5 jaar geleden
    Dan krijgen de ambtenaren dus ook firmawagen, aanvullend pensioen, portable, hospitalisatieverzekering, enz... Goed idee.
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    Dat is eigenlijk de logica zelve : ambtenaar of werknemer in prive iedereen verdient zijn biterham dus moetën regelingen voor pensioen enzovoort hetzelfde zijn . Het dogma van de ambtenaren ons hoog pensioen is uitgesteld loon is allang voorbij gestreefd maar datczullen cakbonden blijven afblokken . Het zal dus een utopie blijven.
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Het VBO is hier enkel uit om twist te zaaien, hun uiteindelijk doel is vooral de aandacht van zichzelf houden, laten we de heren VBO is hun inkomen tegen het licht houden en zien wat zij daadwerkelijk afdragen met al hun bonussen, luxebedrijfswagen.....