BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Luchtvrachtsector trekt aan alarmbel: “Het kan toch niet dat luchtverkeer lam ligt omdat een paar mensen ziek zijn”

Air Cargo Belgium trekt vandaag aan de alarmbel door de aanhoudende hinder bij de dienstverlening van luchtverkeersleider skeyes. De onzekerheid heeft niet alleen nu economische gevolgen, op de langere termijn kan de tewerkstelling en ontwikkeling van de luchthaven in gevaar komen, waarschuwt de sectorvereniging van de luchtvracht op Brussels Airport.

18 reacties

  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    Goed voor de naam van Zaventem en het geklungel van ministers welke hun kop in het zand steken
  • Benny Deridder

    5 jaar geleden
    Het nachtelijk luchtverkeer ligt enkel lam in België, niet in de omringende landen. Kunnen ze van ginder met vrachtwagens de cargo naar België rijden. Met grotere files tot gevolg.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Duitsland kent zelf gebrek aan verkeersleiders, mensen daar draaien overuren (extra-loon) om tekort op te vangen, opleiding duurt vier jaar, niet iedereen is geschikt of slaagt niet in de ingangsproef voor de job verkeersleider die daar zeer goed verloond en als stressvol (ook inzake tijdschema) aanzien. Gelet de vele kritiek en jalousie van lezers op dit forum, kunnen ze beter meteen gaan solliciteren..!!??
  • Kris Vansevenant

    5 jaar geleden
    Als de mensen van de luchtverkeersleiding de druk niet meer aan kunnen, kunnen ze eens solliciteren bij wegenwerkers. We zoeken altijd personeel. Misschien wat minder loon maar de druk valt goed mee. Dan kunnen ze bij skeyes personeel aanwerven die voor zo'n loon wel wat druk verdraagd en is het gedaan met het griezelen van mensen die een heel jaar sparen om eens op vakantie te gaan. Om eens te ontstressen van de druk op HUN werk.
  • peter servranckx

    5 jaar geleden
    Het probleem zal zich vanzelf wel oplossen. Het luchtverkeer zal steeds minder via België gebeuren, dan hoeft er niet zoveel personeel nodig te zijn, dan is er zelfs teveel personeel waardoor er meer mensen mogen thuisblijven.