De garanties van oorsprong bewijzen dat je elektriciteit, gas, warmte of koude op een groene manier is geproduceerd.
Volledig scherm
De garanties van oorsprong bewijzen dat je elektriciteit, gas, warmte of koude op een groene manier is geproduceerd. © Getty Images/iStockphoto

Is jouw groene stroom echt groen? Dankzij Vlaamse overheid kan je dit snel achterhalen

LiviosBen je er niet zeker van of jouw groene stroom ook werkelijk groen is? Bouwsite Livios legt uit hoe je dit voortaan met zekerheid kan weten. De Vlaamse regering heeft het systeem van garanties van oorsprong voor groene energie goedgekeurd. Die certificaten bewijzen of je elektriciteit, gas, warmte of koude op een groene manier zijn geproduceerd.

17 reacties

  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    Ach, de vlaamse overheid gaat het weeral beter doen dan de nationale. Blijkt dat dezelfde partijen in beiden zitten. Erger nog beiden hebben belangen in een energiebedrijf. Hoe kan je dan eerlijk zeggen waar, welk soort energie er zal zijn en hoe groen het echt is?
  • Martin Meuris

    5 jaar geleden
    Er loopt nog altijd maar één stroomkabel in de straat voor alle huizen dus die kan niet en groen en rood zijn hé!
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Er bestaat geen groene stroom ,alles hetzij zonepanelen of windenergie hebben al zo'n ecologisch afdruk nog voor ze ge-installeert zijn en hebben al zoveel vervuilt bij de productie ervan dat groen gewoon niet bestaat en zo is het met alles ,ook de E wagens ,een utopie ,maar zal hoe dan ook geld opbrengen en daar is het om te doen ,gaan we nog zwijgen over de recyclage van de panelen en windmolens om de 15 a 20 jaar,de mensheid beliegt zichzelf.
  • Norbert Corten

    5 jaar geleden
    Geef mij maar de goedkoopste en betaalbare stroom de kleur zal mij worst wezen. Liefst kernenergie geen CO2 uitstoot en zuiver.
  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Het is een leugen want de overheid geloofd de producenten op hun communiezieltje. Er is geen enkele garantie waarbij ze hoeven aantonen waar het vandaan komt.