Notre-dame in lichterlaaie
Volledig scherm
Notre-dame in lichterlaaie © AFP

Nu al bijna 1 miljard voor heropbouw Notre-Dame: een overzicht van de grootste schenkers

buitenlandDe Franse president Emmanuel Macron zei gisteren in een televisietoespraak dat de Notre-Dame over vijf jaar “mooier dan ooit tevoren heropgebouwd zal zijn”. Tal van donateurs hebben al financiële hulp aangeboden voor de wederopbouw. Het beloofde bedrag is intussen opgelopen tot bijna 1 miljard euro, zo meldt ‘Le Figaro’ vandaag. Uit verschillende hoeken klinkt echter kritiek op de grote geldgiften van de steenrijke privé-sponsors. Wij maakten een overzicht van de grootste schenkers:

137 reacties

  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    De kritiek dat die giften aftrekbaar zouden zijn, slaat op niets. Moest er niets gegeven worden, werd het 100% door de bevolking betaald. Het Vaticaan kunstschatten verkopen? Dat kunnen en mogen ze niet. Deze zijn eigendom van alle gelovigen, dwz iedereen die gedoopt is is medeeigenaar. Wil het Vaticaan iets verkopen, moet iedere gedoopte zijn toestemming geven, dat is niet mogelijk.
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Een gebouw wordt vlugger gered dan mensen in hongersnood!
  • eric loyens

    5 jaar geleden
    Het ergste is niet die gulle sponsers betalen maar de gewone kleine man de sponser trekt het af van de belastingen voor 90% en de put in de begroting door minder ijkomsten moet gevuld worden door de kleine man durft frankrijk zeggen bedankt voor de gift maar dit is een uitzondering je mag het niet aftrekken van de belastingen??? De hele hesjes komen op straat voor een redelijk loon en belastingen maar daar is blijkbaar geen geld voor hoe hypocriet
  • philippe dusablon

    5 jaar geleden
    hier gaan er enkele goed hun zakken vullen, wees gerust.
  • Filip Vandecaesbeek

    5 jaar geleden
    En wanneer de renovatie terug compleet is hebben de sukkelaars eindelijk terug een plaats waar zij kunnen bedelen. Goed gezien van de gulle schenkers.