ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Patiënten op intensieve zorgen betaalden onterecht 3,9 miljoen euro aan supplementen

Op intensieve zorgen zijn ereloon- of kamersupplementen bij wet verboden. Toch rekenden ziekenhuizen gedurende een periode van twee jaar 3,9 miljoen euro aan aan leden van de Socialistische Mutualiteiten. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek van het ziekenfonds.

8 reacties

  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Bijna 4 miljoen euro hebben de ziekenhuisspecialisten onterecht van hun weerloze patiënten afgenomen. Dan gaat het enkel nog maar over de leden van het socialistisch ziekenfonds. Het christelijk ziekenfonds heeft nog meer leden. Ook nog andere ziekenfondsen, de Onafhankelijken, het Vlaamse ziekenfonds, enz. We kunnen dus stellen dat het in totaal om en bij de 15 miljoen zal gaan. En dat is nog peanuts vergeleken met hun officiële erelonen. Wie melkt dan de patient en onze sociale zekerheid?
  • Erwin VD

    5 jaar geleden
    Heel eenvoudig: geef die ziekenhuizen dan een geldelijke sanctie i.p.v. palaveren! Hoe kan een patiënt weten wat er aangerekend wordt, hij ziet het bos door de bomen niet op de factuur. Maar ook moet gezegd worden, dat meer en meer artsen en specialisten eigenlijk als zelfstandigen werken in een ziekenhuis en daarbij zelf hun prijzen bepalen. Dat mevrouw DeBlock daar maar eens een maximum factuur invoert.
  • Johan SMETS

    5 jaar geleden
    Vroeger waren er voldoende subsidies, ook voor de uitbouw van een regionaal ziekenhuiis. Door besparingen zijn er minder subsidies en worden kosten verhaald op de patienten in de vorm van ereloonsupplementen en andere toeslagen. Ik heb alvast die facturen zien evolueren ...
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    En dan durven politici nog beweren dat sommige burgers de sociale zekerheid uithollen.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Peter Janssens, het gaat niet om één patient of tien patienten. Het gaat om een situatie die al jaren aansleept. Er zullen er wel een hoop meer zijn die onterecht hebben betaald. Anders zou het wel opvallen, niet ?