Notre-Dame heropbouwen in 5 jaar: Kan dat wel?

7 reacties

  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Gisteren op TF1 gehoord: het duurt minimum 10 jaar. Minimum en dan is het nog te bekijken welke materialen gebruikt worden.
  • Patrick Voet

    5 jaar geleden
    Je kan dit niet helemaal restaureren zoals het was. Er zijn niet genoeg bomen die oud en groot genoeg zijn, laat staan dat die balken eerst moeten drogen. De ornamenten en de stenen gewelven kunnen gerestaureerd worden en dat kan jaren duren, maar het dak zal uit staal gemaakt worden, en dat zal er snel op liggen. De Directeur van Monument weet dit ook wel.
  • Annelies Vandenbroeck

    5 jaar geleden
    In 1992 brandde een deel van Windsor Castle en de St George chapel af. In 1997 was alles heropgebouwd. Waar een wil is is een weg.
  • Dirk Lathouwers

    5 jaar geleden
    Waarom moet dat nu op 5 jaar , ze hebben toch tijd genoeg en geld ook.
  • schevernels diana

    5 jaar geleden
    De torens laten staan en de andere oppervlakte een mooi park onze lieve vrouw zal daar ook zeer tevreden mee zijn een park met rozen!!!! En de miljarden die dan toch beschikbaar zijn de armoede in Africa….. of is iedereen dat nu vergeten!!!
  1. LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: drie doden en drie gewonden bij Russische aanval op Odesa - “Kiev valt Krim aan met Amerikaanse ATACMS-raketten”
    LIVE OEKRAÏNE
    161

    LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: drie doden en drie gewonden bij Russische aanval op Odesa - “Kiev valt Krim aan met Amerikaan­se ATACMS-raketten”

    Bij een Russische raketaanval zijn woensdag in de vroege ochtend drie mensen gedood en drie gewond geraakt in de Oekraïense havenstad Odesa. Dat meldt de Oekraïense gouverneur van de gelijknamige regio. Bij de aanval zou ook civiele infrastructuur zijn beschadigd in de stad aan de Zwarte Zee. Volgens Rusland heeft Oekraïne de Krim aangevallen met zes Amerikaanse ATACMS-langeafstandsraketten. Daarbij zouden minstens vijf Russische soldaten gewond geraakt zijn. En bij de aanval op een universiteitsgebouw is Serhi Kivalov, een uitgesproken pro-Russische politicus, gewond geraakt. Het nieuws leidt tot cynische reacties onder Oekraïners. “Karma is a bitch”, klinkt het onder meer. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.