Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © iStock

"Geen mensonterende feiten” op beelden van bejaarden die in WhatsAppgroep werden gedeeld

De beelden van bejaarden die vijf intussen ontslagen medewerkers van het Antwerpse Zorgbedrijf met elkaar deelden in een WhatsAppgroep, bevatten volgens het parket voorlopig geen mensonterende feiten. Het onderzoek is echter nog volop aan de gang en het parket wil nagaan of er mogelijk nog andere beelden bestaan.

1 reactie

  • censor

    5 jaar geleden
    Toch een bedenking...als het personeel begaan is met de bewoners, en er een foto van nemen, en rondsturen, is dat toch geen misdrijf, ze kunnen ook de foto eens aan de bewoner tonen, in een gekke situatie...eens ermee lachen kan ook.
  1. Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroorzaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamteloos en cynisch”
    PREMIUM
    57

    Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroor­zaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamte­loos en cynisch”

    Een soort van ‘Topdokters’, maar dan over straffe Vlaamse ingenieurs: dat moet ‘Knappe koppen’ op VRT worden. Maar het programma is, lang voor de eerste opname, bron van alwéér een nieuwe rel over de openbare omroep. De VRT-top zou al te graag de 500.000 euro subsidie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hebben aanvaard, zonder inhoudelijk debat over zo’n programma. En dat is, volgens critici, niet de eerste keer. Wij gingen na wat er precies aan de hand is bij de openbare omroep.
  2. Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeberhuisje wil parket vader van uitbaatster voor assisen wegens doodslag

    Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeber­huis­je wil parket vader van uitbaat­ster voor assisen wegens doodslag

    Het parket wil Roxan V., de vader van de uitbaatster van kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Gent, vervolgen voor doodslag op een zes maanden oude baby. De man schudde het meisje in februari 2022 zo hard door elkaar dat ze nadien in het ziekenhuis overleed aan een hersentrauma. En dat deed hij volgens de speurders met de intentie om te doden. Maar volgens Kris Vincke, de advocaat van V., was dat niet het geval: “Voor ons is het duidelijk dat de man nooit de bedoeling had om de baby te doden.”
    Gent