Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

1 miljard voor “hoop stenen”: waarom Notre-Dame sneller fondsen werft dan humanitaire rampen

Bijna 1 miljard reef Frankrijk al binnen voor de heropbouw van de Notre-Dame, nog geen 48 uur na de feiten. Ter vergelijking: bij de aardbeving in Haïti in 2010 schraapte datzelfde land na maanden zo’n 90 miljoen bij elkaar. Beroert een stenen gebouw meer dan mensenlevens? 

187 reacties

  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    5 jaar geleden
    Waarom laten ze die kathedraal niet zoals ze nu is : in ruïne! Ruines zijn toch ook mooi om aan te zien, en ze kosten niets! Er zijn duizenden ruïnes op de wereld die echt mooi zijn om te zien! Waarom niet in Parijs?
  • Michel de Coorebyter

    5 jaar geleden
    Een kathedraal een hoop stenen? Ja, inderdaad! Net zoals een mens of een dier 90 % water is en voor de rest wat molecules, kalk en cellen die alles aan mekaar houden. Wat maakt het verschil tussen mens, een dier en een steen : De kunst en de realisaties. Wat willen onze linkse beschaving vernietigers? dat wij gelijk worden als dieren, dat wij geen kunst en niets meer realiseren, maar enkel een dierlijk bestaan lijden in de naam van de goddelijke gelijkheid?
  • j hm

    5 jaar geleden
    Volledig akkoord met Wilfried Vanden Berg, eigenlijk niets aan toe te voegen. De kelders van het Vaticaan herbergen meer schatten dan waar ook ter wereld en dat ligt daar maar te liggen terwijl meer dan de helft vd wereldbevolking het moet stellen met 2 USD per dag..
  • David Claesen

    5 jaar geleden
    De titel bij dit artikel is mensen tegen elkaar opzetten.sensatie.blijkbaar moet je je schuldig voelen als je wil dat de notre dame terug in ere hersteld word.onzin .er gaan vele miljoenen mensen deze kerk bezoeken .Ik was er 2 keer.de mensen met kritiek zijn er meestal nog nooit in geweest .ze zouden anders praten .in deze kerk komen bezoekers van alle nationaliteiten en geloofsovertuigingen .het verbind mensen .het geld Was slapend geld .het zorgt tevens voor veel werkgelegenheid .
  • Jos Dupont

    5 jaar geleden
    Nog niets gehoord van de groenen en de klimaat betogers , hoeveel bossen gaan ze hiervoor kappen ??