Meerdere doden bij ongeval met toeristenbus op Madeira
Volledig scherm
Meerdere doden bij ongeval met toeristenbus op Madeira © Twitter

29 doden bij ongeval met toeristenbus op Madeira

Bij een ongeluk met een toeristenbus op het Portugese eiland Madeira zijn volgens de plaatselijke autoriteiten 29 doden gevallen. Het voertuig raakte om een nog onbekende oorzaak van de weg in Caniço, in het zuidoosten van het eiland dat zo'n 875 kilometer van het Portugese vasteland ligt. Volgens de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa hebben alle slachtoffers de Duitse nationaliteit, maar de Duitse autoriteiten kunnen dat voorlopig nog niet bevestigen. De regering van Madeira heeft een rouwperiode van drie dagen aangekondigd.

17 reacties

  • Frans De Leeuw

    5 jaar geleden
    Op de plaats van het ongeval stond een eenvoudige ijzeren borstwering die hooguit een lichte personenwagen kan opvangen. De gemeente Santa Cruz , waarvan het bestuur een goed beleid voert, had al langer plannen om er een nieuwe steviger bescherming te plaatsen, nu te laat natuurlijk. De hier geplaatste opmerkingen over rijstijl houden in dit geval geen steek. De bus was net vertrokken en, ik ken er de situ atie, kon nooit bewust een gevaarlijke snelheid halen, het moet een technisch falen zijn.
  • Marnik Van Moorleghem

    5 jaar geleden
    Als buschauffeur weet ik uit ervaring dat men niet iedere passagier kan controleren op het dragen van de gordel,nochtans het red levens!!De bussen voorzien van een systeem dat de bus niet vertrekt wanneer iemand zijn gordel niet vastklikt,zoals een alcoholslot.
  • sonny driessens

    5 jaar geleden
    Éric dat Is allemaal heel triest maar wat Lode zegt heeft zeker ook een waarheid. Te vaak worden de gordels niet gebruikt en misschien was dat hier ook het geval en had de schade minder groot kunnen zijn. Nu komen we er niet achter maar het mag wel eens verplicht worden om een gordel te gebruiken op de bus.
  • lynn david

    5 jaar geleden
    gaan ze nu ook zoveel geld inzamelen voor de slachtoffers en de hulpverleners als die mensen die hun woning stuk is als voor de notrdame?
  • Eric Van Dyck

    5 jaar geleden
    Lode, of ze nu een gordel droegen of niet, het is dieptriest dat deze mensen tijdens hun vakantie hun leven lieten ... respect !
  1. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.
  2. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.