BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Match achter gesloten deuren en 5.000 euro boete voor Anderlecht na wangedrag fans op Sclessin?

Play-off 1Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) vervolgt RSC Anderlecht voor de supportersincidenten die de definitieve stillegging van de Clasico op bezoek bij Standard hebben veroorzaakt. Paars-wit riskeert een match achter gesloten deuren, een geldboete van 5.000 euro en een 5-0 forfaitnederlaag ten voordele van Standard.

69 reacties

  • Yannik Samoy

    5 jaar geleden
    Een match achter gesloten deuren lijkt me risicovol. Dan gaan die zich organiseren om elders amok te maken. Dat lost het probleem niet op, integendeel.
  • Straight on No way back

    5 jaar geleden
    waarom duurt dat weer zolang? of zal de straf maar bepaald worden na de play offs?
  • Ben De Cock

    5 jaar geleden
    Groot gelijk roger declercq. Dit is de enige correcte straf. Sorry anderlecht of niet geen compassie. Uit de PO1 en de eerste wedstrijden in het volgende seizoen achter gesloten deuren en boete van 100000 euro en de kosten voor de vernieling op anderlecht.
  • Roos Desreveaux

    5 jaar geleden
    Een straf om de boosdoeners te leren is grote boetes uitschrijven, stadionverbod, en het is standard die ook in de fout is gegaan, blijkbaar is die club niet bekwaam om risicomatchen te organizeren zoals in het verleden is al gebeurd, de club anderlecht kan moeilijk een blaam verweten worden.
  • Rayan El Arami

    5 jaar geleden
    Als je leest dat ouders zelfs aan het knokken slaan bij een voetbalwedstrijd met kinderen en tieners dan denk ik dat het hoog tijd is dat ALLE matchen achter gesloten deuren plaatsvinden. Kunnen ze hun eigen living kapot slaan...