Greta Thunberg.
Volledig scherm
Greta Thunberg. © AP

Greta Thunberg in Rome: "Neem geen selfies met ons, doe iets aan het klimaat"

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft in Rome gevraagd om de klimaatacties op te voeren. "We zijn niet op straat gekomen zodat jullie selfies met ons kunnen nemen, of zodat jullie kunnen vertellen dat je ons bewondert om wat we doen", zegt de 16-jarige tijdens een bijeenkomst van de senaat in Rome.

8 reacties

  • Barbara Hanssens

    5 jaar geleden
    Een vraag van de stemtest: denk je dat de klimaatmaatregelen voor extra banen gaat zorgen? Er wordt geld aan uitgegeven omdat men denkt dat het opbrengt. Het heeft inderdaad al voor heel veel banen gezorgd. Kijk maar naar het congres in Polen. Maar wat heeft het opgebracht? Het geld kan wel beter benut worden.
  • Jens Vranckx

    5 jaar geleden
    want de mens waant zich god over alles, think again. Nature strikes back. en ga maar terug naar school, het klimaat (neveneffect van het magnetisch veld)=/= milieu (door de mens, ideale omstandigheden, leefomgeving). Het milieu is belangrijker dan het 'klimaat' hoor. Maar natuurlijk kan je dat niet uitvergroten om massaal tegen de economie te protesteren. Pure propaganda en een snotneus die ze zullen opofferen , want 'die' heeft 'dat' gezegd.
  • Maurice Van den Eede

    5 jaar geleden
    Hier is véél meer aan de hand dan het "spontaan opborrelen" van klimaatactivisme enkele maanden voor de Europese verkiezingen. Hoe is het mogelijke dat een 16-jarige in sneltreinvaart toegang krijgt tot bijeenkomsten van supranationale organisaties en fora zoals de Verenigde Naties, het Europees Parlement en het Wereld Economisch Forum? Welke belangen zijn hier écht aan de orde? Wie orkestreert en financiert dit?
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Och meiske toch laat ons met rust dat zal beter zijn voor jou en voor ons....
  • censor

    5 jaar geleden
    Die gaat nog heilig en zalig verklaard worden, je kunt het bijna voorspellen..De Bernadette van Zweden....de nieuwe Moeder Teresa van het milieu....het zit er dik in.