N-VA-kandidaat-premier Jan Jambon.
Volledig scherm
N-VA-kandidaat-premier Jan Jambon. © BELGA

N-VA rekent op meer werkenden in Wallonië voor nieuwe taxshift

Als N-VA in een volgende federale regering stapt, wil de partij een nieuwe taxshift doorvoeren. Die zou om en bij de 2 miljard euro kosten, wat moet worden gefinancierd met een hogere werkzaamheidsgraad. Vlaanderen moet naar 80 procent en Brussel en Wallonië richting 70 tot 75 procent. Dat blijkt uit het sociaaleconomische verkiezingsprogramma dat de partij vandaag voorstelde. “Het volgende regeerakkoord moet meer ambitie tonen en daar zal leiderschap tegenover moeten worden gesteld”, zegt kandidaat-premier Jan Jambon. “Het mag niet meer stilvallen na tweederde van de rit.”

95 reacties

  • Rony scheerlinckx

    5 jaar geleden
    Voor ze over de werklozen spreken dat ze eens over zich zelf beginnen parlement en senaat die worden heel dik betaald om weinig of niets te doen alsnog gaan reizen op onze kosten het is de werklozen hun schuld niet maar de bazen die de mensen te weinig betalen met medewerking van de politiek
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    In de aanloop naar de vorige verkiezingen werd de discussie over de beperking in de tijd van de werkloosheidsuitkeringen al eens gevoerd. Toen vond Jambon het normaal dat een oudere werkloze eerst zijn spaarpotje en huis opeet vooraleer terug te vallen op de samenleving. Dat hij dan al decennia lang betaald heeft voor een werkloosheidsverzekering doet er dan blijkbaar niet toe.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Kan Jambon dan eens verklaren waarom die 240.000 nieuwe jobs van deze regering zo weinig impact hebben op onze huidige begroting die terug afsluit met minstens -8,5 miljard.
  • René Lippeveld

    5 jaar geleden
    Jef, met een wereldbevolking van zeven miljard mensen, waarop geen enkele kritiek mag geuit worden en in een onvolprezen, maar gemanipuleerd kapitalistisch systeem, is volledige tewerkstelling een utopie. Iedereen weet het, niemand spreekt erover.
  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Hij ,Jambon ,wil eerste minister worden van een land waarvan hij hoopt dat het onbestuurbaar zal zijn . Straffe koffie ! De waarheid is dat nva weet dat ze federaal buiten gegooid zullen worden en De Wever zet dus Jambon voor piet snot , alleen heeft die dat zelf nog niet door . Nooit meer nva.