BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Reynders en Bellot: “Onmogelijk om militairen in te schakelen bij gebrek aan luchtverkeersleiders”

Het is momenteel onmogelijk om militaire luchtverkeersleiders in te schakelen om het gebrek aan civiele luchtverkeersleiders op te vangen bij skeyes. Dat stellen de federale ministers van Defensie en van Mobiliteit, Didier Reynders en François Bellot. 

7 reacties

  • Tim De Witte

    5 jaar geleden
    En terecht; militairen moeten niet gebruikt/misbruikt worden om het falen in een ander domein te compenseren! Ze dienen al genoeg als pleister, niet in het minst als surrogaat-politiedienst. Laat hen doen waarvoor ze oefenen, en geef hen ook de middelen die ze nodig hebben!
  • Frank Vandenbussche

    5 jaar geleden
    De vakbondsman vergeet erbij te zeggen dat de militairen niet de door henzelf (vakbondsafgevaardigden) opgestelde licenties hebben... alle trukken werden en worden nog steeds bovengehaald om zich 'onmisbaar' te maken. Benieuwd hoe de reactie zal zijn nu de monopoliepositie van de gesyndikeerde verkeersleiders wordt doorbroken vanuit het buitenland. Of hebben die ook niet de juiste licenties om in Belgisch luchtruim toestellen te superviseren?
  • Werner Van den Broeck

    5 jaar geleden
    Zorg dat de militairen zo snel als mogelijk een licentie krijgen om over te nemen! De zieken zullen snel genezen zijn ....
  • Hilde Leysen

    5 jaar geleden
    Vroeger was dat dagelijkse kost, maar dan kwam de liberale gedachte dat er meer te verdienen was met privatisering. En plots waren de militairen out, en plots zijn daar de stakingen...de militairen zijn perfect in staat om de job over te nemen maar de politiek belet dat. Dus beste landgenoten, vergeet je vakantie met dank aan onze liberale vrienden.
  • Paul Mertens

    5 jaar geleden
    Stuur dan een omzendbrief naar de controle artsen, het begint daar op een epidemie te lijken