photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Duitse luchtverkeersleiders gaan vluchten van en naar Luik in goede banen leiden

Als er opnieuw werkonderbrekingen zijn bij de Belgische luchtverkeersleider skeyes, door ziekte of stakingen, zullen de Duitse luchtverkeersleiders het verkeer van en naar de luchthaven van Luik overnemen. Vannacht zullen de Duitsers zo zes vluchten per uur behandelen tussen 1.30 uur en 4.30 uur. Dat melden de luchthaven en skeyes zelf.

31 reacties

  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Sandy Vanroose, is het zo uitzonderlijk dat we van iemand die 7.500 Euro netto per maand verdient, vragen om eens bij grote uitzondering 12 dagen na elkaar te werken? En klopt het wat ik elders lees, dat een werkdag bij hen voor 9 uur telt, waarvan ze 8 uur ter plaatse moeten zijn, waarvan ze 4 uur per dag effectief achter hun scherm zitten? En klopt het dan een nachtdienst 22u-06u die bij gewone stervelingen één werkdag is, bij verkeersleiders voor twee werkdagen telt?
  • joseph kellens

    5 jaar geleden
    We willen toch allen een europa , dus de oplossing of dat nu duitse of andere controllers zijn. In andere economische sectoren worden toch ook eeg en zelfs niet eeg werknemers in onderaanneming betaald. De oplossing.
  • Marc Vinck

    5 jaar geleden
    Goeie zaak, indien er zoveel "zieken" zijn moet men elkaar helpen. Zoveel mensen met een zwakke gezondheid bij de Belgische verkeersleiders, misschien bij de aanwerving eens testen op de "stakings" ziekte of de arbeidsbereidheid zodat men de grote lonen toch enigszins kan verantwoorden.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Ontsla alle zogenaamde zieken. Dat deed Reagan ook. Het waren er toen 11.000 !!!!
  • Peeters Freddy

    5 jaar geleden
    Sluit alle luchthavens van België. Minder lawaai en minder vervuiling. Anuna en de klimaatactivisten zullen content zijn.