© AFP

Vroegere studenten “Trump University” krijgen 25 miljoen dollar

De advocaten van de Amerikaanse president-elect Donald Trump hebben een minnelijke schikking van 25 miljoen dollar (23,6 miljoen euro) getroffen in de groepsvordering die tegen hem werd ingesteld door studenten van de vroegere “Trump University”.

adm

© AP

De groepsvordering werd in 2010 ingesteld door misnoegde studenten van de “Trump University”. Ze voelden zich bedrogen omdat ze 35.000 dollar betaalden om vastgoedgeheimen van Trump te leren, terwijl de school niet geaccrediteerd was. Volgens de studenten had Trump, die 92 procent van de universiteit bezit, controle over alle grote beslissingen. Trump heeft dat altijd ontkend, en verklaarde dat hij mensen in dienst had om de universiteit te leiden.

De advocaten van Trump hadden gevraagd om de zaak uit te stellen tot volgend jaar omdat de nieuwe president de machtsoverdracht van 20 januari moet voorbereiden en omdat het in Trumps nadeel zou zijn mocht hij niet kunnen getuigen. Vorige week raadde federaal rechter Gonzalo Curiel, die bevoegd is voor het dossier, dan maar aan om een schikking te treffen, wat ook nu ook gebeurde.

Over die Curiel verklaarde Trump in juni nog dat hij partijdig is omdat hij een Mexicaanse achtergrond heeft, een uitspraak die tot veel ophef leidde.

De advocaten van de gedupeerde studenten hebben aangekondigd geen erelonen te willen ontvangen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer