Gwendolyn Rutten
Volledig scherm
Gwendolyn Rutten © BELGA

Centraal eindexamen en leerplicht vanaf 3 jaar: zo wil Open Vld niveau van onderwijs weer opkrikken

Open Vld lanceert een 12-puntenplan om de achteruitgang van de kwaliteit van het onderwijs een halt toe te roepen. Zo willen de liberalen onder meer een centraal eindexamen invoeren en van de lessen levensbeschouwing een keuzevak maken.

48 reacties

  • birgit vanderest

    5 jaar geleden
    Zijn er misschien verkiezingen op komst
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Wat een totaal onzinnig "plan"(sic) !
  • Mia Verhulst

    5 jaar geleden
    Nog een grotere puinhoop dus. Mijn dochter start volgend jaar in het eerste middelbaar. Ze weten nog niet eens hoe de lessen eruit gaan zien. Het tweede jaar is nu nog een compleet raadsel. Onze kinderen worden nu als proefkonijn gebruikt! Waarom moesten ze al die veranderingen doen? Het niveau zakt! Als iets goed is, blijf er dan af!!!
  • Martine Noens

    5 jaar geleden
    Ik vind het een échte schande dat dit uit de mond van een moeder/vrouw komt...laat kinderen vooral ook nog kind zijn en spelen. Ga wat betreft onderwijs eens over de grens in GD-Luxemburg kijken en leer er iets uit wat bvb taalonderwijs betreft en scholingsleeftijd. U kweekt gewoon stresskonijnen vanaf 3 jaar op uw manier. Alles en iedereen moet voorgeprogrammeerd worden... "leven" wat is dat ook alweer in essentie?
  • Carl Op de Beeck

    5 jaar geleden
    Essentieel voor een betere kwaliteit van het talenonderwijs is een puntenverdeling waarbij de leerstof (kennis) opnieuw op 80% wordt gezet. Zo heb ik dat zelf gekend vroeger, nu is dat slechts 40%.