Voeg dit zoete ingrediënt toe en je stoofvlees wordt een smaakbom
Aangeboden door LidlWist je al dat donkere chocolade een essentieel ingrediënt is voor een fantastische potje stoofvlees? Het maakt de saus extra smeuïg, geeft ze een mooi kleurtje en boost de smaak. Probeer maar!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
boter
olijfolie
800 g rundsstoofvlees
peper en zout
1 ui, fijngenipperd
3 teentjes knoflook, geplet
250 g champignons, doormidden gesneden
4 grote wortelen, geschild en in stukken gesneden
1 el tomatenpuree
33 cl blonde Archivist
1 vleesbouillonblokje + 500 ml water
1 witte boterham
5 takjes tijm
40 g pure chocolade, fijngehakt
24 kroketten
frituurolie
Zo maak je het :
1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Verhit, op een hoog vuur, een klont boter en een scheut olijfolie in een grote stoofpot en kruid het vlees royaal met peper en zout.
3. Schroei het vlees, eventueel in porties, dicht.
4. Haal het vlees uit de pot. Stoof de ui en knoflook 2 minuten aan.
5. Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten alvorens de wortelen en tomatenpuree toe te voegen. Roerbak 2 minuten en blus met bier. Laat 1 minuut uitkoken en voeg de bouillon, het brood, de tijm, de chocolade en het vlees toe. Zet het deksel op een kiertje op de pot. Zet de pot in de oven. Gaar in ongeveer 2 uur, of tot het vlees boterzacht is.
6. Bak, vlak voor het serveren, de kroketten in de friteuse.
Eet je graag stoofpotjes? Dan zal deze je zeker en vast kunnen bekoren!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Jobat
Waarom ligt je nettoloon zoveel lager dan je brutoloon?
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
Dat je met een hasselback alle kanten uit kunt, bewijst dit recept. Geen aardappelen dit keer, wel een smaakvol varkenshaasje, heerlijke spirelli (al dente gekookt!), zongedroogde tomaten en worteltjes. Een hartig mosterdsausje maakt het geheel extra smeuïg. -
Lidl
Ben jij ook zo'n witte chocolade lover? Dan is deze cake helemaal jouw ding
Hou dat weekendgevoel nog even vast, met wat zoetigheid als vieruurtje. Deze cake combineert de heerlijke crunch van walnoten met boterzachte, zoete witte chocolade. Heb je even genoeg van al die paaseitjes? Dan is dit recept de ideale afwisseling. -
-
Lidl
De ultieme Italiaanse klassieker: ossobuco
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
Lidl
Extra lang lunchen: herfstsalade met hinderolletjes en muntvinaigrette
Salades, enkel voor warme zomerdagen? Integendeel! Met oesterzwammen, vergeten groente pastinaak en hindegebraad maak je zo een heerlijke herfstsalade klaar. En vooruit, een paar takjes munt voor een vleugje zomer. -
Livios
Een snellere en goedkopere oplossing voor het klassieke zwembad in de tuin
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
Lidl
Oefenen voor het kerstdiner: ovengebakken kwartels met champagnesaus
Of je nu al het hele jaar uitkijkt naar de feestdagen of liever meteen doorspoelt naar januari: om lekker te eten hoeft er niet altijd een speciale gelegenheid te zijn. Kwartels zijn familie van de fazant en worden gezien als een echte delicatesse. Kruid ze met zoute spek, tijm én een superdeluxe champagnesaus voor een feestelijk tintje. -
Lidl
Afkoeling nodig? Deze frisse meloensalade zet je binnen 5 minuten op tafel
Dé gouden tip voor een heerlijk zomerse salade: mix fruit en groenten, voor een perfecte smaakbalans. In deze meloensalade geven de pittige rucola en zoute olijven genoeg tegenwicht bij de zomers zoete frambozen en watermeloen. -
Lidl
Deze aubergine-kippenballetjes zijn de ideale snack voor tussendoor
2 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerEddy Verhaeven
Peter Buyck